Екипе у проблемима због неиграња Лиге младих БиХ: Највише испаштају клубови из Српске

Милан Зубовић
Екипе у проблемима због неиграња Лиге младих БиХ: Највише испаштају клубови из Српске

Бањалука - Кошаркашка Лига младих прошле сезоне била је пун погодак за играче, тренере и клубове који су имали прилику да одмјеравају снаге са вршњацима из цијеле БиХ и тако напредују, али ове године то неће моћи, бар не на тај начин.

Лигашко такмичење скоро сигурно неће бити одржано, јер нема времена да све буде завршено до љета, тако да ће Кошаркашки савез БиХ највјероватније предложити одигравање завршног турнира на којем би требало да буду познати шампиони државе у јуниорској, кадетској и пионирској конкуренцији. Јасно је да двије утакмице током једног викенда неће донијети потребан напредак кошаркашима у развоју, као што би то био случај са двадесетак мечева, па ће због тога највише испаштати клубови из Републике Српске.

- Кошаркашки савез Српске најгоре је прошао, јер је убрзао своја омладинска такмичења да би били добијени представници у Лиги младих, па је све одиграно од октобра до јануара. Клубови су сада у вакууму, јер нема новог такмичења и да смо знали да неће бити Лиге младих, продужили бисмо такмичење у Српској, па би утакмице и сада биле игране. Једино Подручни кошаркашки одбор Бањалука има мини-лигу којом покушава да апсорбује празан ход. Остали нису у стању да то организују, јер нема довољно заинтересованих, па су у великом минусу - рекао је члан Управног одбора КС БиХ Горан Цвикић.

Он је казао да чланови УО КС БиХ из Српске чекају приједлог по којем би такмичење било одржано.

- Било је незваничних разговора да завршница буде организована турнирски, што бисмо можда и прихватили, али нећемо журити са одлуком и чекамо приједлог КС БиХ који клубови би наступили, а до сада је био случај четири-четири-четири. Нећемо се упуштати у Лигу младих док не будемо имали договор са неком организацијом која је спремна да то финансира, јер клубови нису у стању да то финансијски испрате, док бисмо уједно тражили мишљење клубова - истакао је Цвикић.

Учесници

Једино је КС РС дао своје представнике кроз такмичења док КС кантона и КС Херцег-Босне то није урадио и они су то обично радили пред почетак Лиге по неким својим правилима, што нема смисла, јер је је циљ да у такмичењу наступе најбољи клубови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана