Ekipa iz Aleksandrovca dovela pojačanja: Kel i Gevin tandem bekova

Milan Zubović
Ekipa iz Aleksandrovca dovela pojačanja: Kel i Gevin tandem bekova

Laktaši - Posljednjih dana veoma je prometno u Igokei, koja užurbano radi na formiranju tima za iduću sezonu, pa je poslije Save Lešića i Džimija Gevina u tim stiglo treće pojačanje.

Radi se o Amerikancu Treju Kelu, koji podjednako uspješno može da igra na pozicijama plejmejkera ili beka šutera. Prethodne četiri godine proveo je na Univerzitetu San Dijego, gdje je za košarkaški tim Asteka prosječno bilježio 10,5 poena, uz 2,4 asistencije. Bio je izabran u najbolji tim predsezone “All-Mountain Njest team”. Osim pomenutog trojca, trener Nenad Trajković, koji je tokom ljeta preuzeo brigu o prvom timu od Žarka Milakovića, koji će mu biti asistent, može da računa još na iskusne igrače Vuka Radivojevića, Roberta Rikića i Đorđa Miloševića, kao i omladince izašle iz juniorskog pogona Dalibora Ilića, Aljošu Jankovića, Nemanju Nikolića i Darka Talića, dok bi ekipi trebalo da bude priključen i Nemanja Živković. U timu koji je završio sezonu nema Marka Ljubičića, Nikole Jevtovića, Aleksandra Ponjavića, Nikole Gajića i Dominika Artisa, kao i Stefana Glogovca, sa kojim će biti raskinut ugovor iako je imao saradnju na još jednu godinu. Ipak, to neće biti kraj pojačanjima pošto se očekuje da još jedan igrač stigne u Aleksandrovac, odnosno Laktaše.

- Dogovorili smo saradnju sa Kelom na jednu sezonu i imamo velika očekivanja od njega. Igra na poziciji kombo-beka, čime smo praktično riješili tu poziciju u timu, dok smo u potrazi za još jednim igračem. Potreban nam je krilni centar koji može da igra na poziciji centra i nadamo se da ćemo uskoro naći rješenje - izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Trener Trajković zakazao je početak priprema za 6. avgust, mada bi taj datum mogao biti pomjeren dan ili dva unaprijed. Za sada je planirano da cijeli pripremni ciklus bude odrađen u Laktašima i Aleksandrovcu. U prvom kolu ABA lige Igokea će ugostiti Megu krajem septembra ili početkom oktobra.

Superkup

Igokea će biti domaćin drugog izdanja Superkupa, koji će od 20. do 23. septembra biti održan u Laktašima. Uz domaćina, na njemu će nastupiti prvih sedam ekipa iz prošle sezone - Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita, Partizan, Mornar, Zadar i Olimpija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana