Екипа из Александровца довела појачања: Кел и Гевин тандем бекова

Милан Зубовић
Екипа из Александровца довела појачања: Кел и Гевин тандем бекова

Лакташи - Посљедњих дана веома је прометно у Игокеи, која ужурбано ради на формирању тима за идућу сезону, па је послије Саве Лешића и Џимија Гевина у тим стигло треће појачање.

Ради се о Американцу Треју Келу, који подједнако успјешно може да игра на позицијама плејмејкера или бека шутера. Претходне четири године провео је на Универзитету Сан Дијего, гдје је за кошаркашки тим Астека просјечно биљежио 10,5 поена, уз 2,4 асистенције. Био је изабран у најбољи тим предсезоне “Алл-Моунтаин Њест теам”. Осим поменутог тројца, тренер Ненад Трајковић, који је током љета преузео бригу о првом тиму од Жарка Милаковића, који ће му бити асистент, може да рачуна још на искусне играче Вука Радивојевића, Роберта Рикића и Ђорђа Милошевића, као и омладинце изашле из јуниорског погона Далибора Илића, Аљошу Јанковића, Немању Николића и Дарка Талића, док би екипи требало да буде прикључен и Немања Живковић. У тиму који је завршио сезону нема Марка Љубичића, Николе Јевтовића, Александра Поњавића, Николе Гајића и Доминика Артиса, као и Стефана Глоговца, са којим ће бити раскинут уговор иако је имао сарадњу на још једну годину. Ипак, то неће бити крај појачањима пошто се очекује да још један играч стигне у Александровац, односно Лакташе.

- Договорили смо сарадњу са Келом на једну сезону и имамо велика очекивања од њега. Игра на позицији комбо-бека, чиме смо практично ријешили ту позицију у тиму, док смо у потрази за још једним играчем. Потребан нам је крилни центар који може да игра на позицији центра и надамо се да ћемо ускоро наћи рјешење - изјавио је спортски директор Игокее Павле Ћоровић.

Тренер Трајковић заказао је почетак припрема за 6. август, мада би тај датум могао бити помјерен дан или два унапријед. За сада је планирано да цијели припремни циклус буде одрађен у Лакташима и Александровцу. У првом колу АБА лиге Игокеа ће угостити Мегу крајем септембра или почетком октобра.

Суперкуп

Игокеа ће бити домаћин другог издања Суперкупа, који ће од 20. до 23. септембра бити одржан у Лакташима. Уз домаћина, на њему ће наступити првих седам екипа из прошле сезоне - Црвена звезда, Будућност, Цедевита, Партизан, Морнар, Задар и Олимпија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана