Efendić godinu i po čuva gol Sloge

Dušan Repija
Efendić godinu i po čuva gol Sloge

Makarska - Najzvučnije pojačanje Sloge u zimskom prelaznom roku je golman Damir Efendić koji se poslije pola sezone u Turskoj vratio u Premijer ligu.

Efendić će svakako donijeti kvalitet više Dobojlijama koji sudeći prema odlično odrađenom prelaznom roku imaju mnogo veće ambicije u nastavku sezone, ali i godinama koje dolaze. Prije njega stigli su Tarik Alibegović, Luka Karanović i Borko Vještica, momci koji u svojim rukama imaju internacionalno iskustvo i sigurno su pojačanja za elitu BiH. Efendić je sa velikim uspjehom nosio dres sarajevske Bosne, zatim okusio Ligu šampiona u dresu Metalurga, a potom imao dvije odlične sezone u Borcu m:tel. Posebno je bio dobar u drugoj i ima velike zasluge za titulu koju su Banjalučani osvojili prošle sezone. Prošlog ljeta je potpisao ugovor za turski Selkaspor, ali je poslije samo pola godine odlučio da se vrati i potpiše ugovor sa Slogom na godinu i po. On se priključio novim klupskim drugovima na pripremama u Makarskoj, a njegov dolazak raduje i trenera Danka Panića.

- Angažovanjem Efendića dobili smo zaista mnogo. Radujemo se njegovom dolasku, jer se radi o odličnog golmanu koji će donijeti sigurnost našoj odbrani, a upravo je taj segment često bio problem u prvom dijelu sezone - rekao je Panić.

Ekspedicija Sloge večeras se vraća kući, a planirani meč sa Vogošćom ipak je odgođen.

- Nismo željeli da rizikujemo, jer smo trenirali baš intenzivno, a rad sa loptom bio je u trećem planu. Prijatno smo iznenađeni uslovima u Makarskoj, imali smo na raspolaganju dvoranu, teretanu, bazen, atletsku stazu... Odradili smo sve što smo zamislili, a poslije slobodnog vikenda nastavljamo istim tempom od ponedjeljka - rekao je Panić.

Sloga je u prvom dijelu upisala pet pobjeda, remi i šest poraza, pa zauzima osmo mjesto sa 16 bodova.

Utakmica za Ninu

Prvi pripremni meč Sloga će odigrati u srijedu, a utakmica protiv Slobode iz Tuzle imaće humanitarni karakter, pa će sav prihod biti uplaćen za liječenje petnaestogodišnje Nine Bližnjaković koja je oboljela od leukemije. Karte neće biti naplaćivane, ali će na ulazu u dvoranu Srednjoškolskog centra biti postavljena kutija gdje svi koji žele mogu priložiti svoju donaciju.

Ljudi dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu mogu to učiniti uplatom na žiro-račun 5520161779971104 Addiko Bank ili devizni račun SWIFT: HAABBA2B, IBAN: BA395520161779972753 Addiko Bank a.d.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana