Ефендић годину и по чува гол Слоге

Душан Репија
Ефендић годину и по чува гол Слоге

Макарска - Најзвучније појачање Слоге у зимском прелазном року је голман Дамир Ефендић који се послије пола сезоне у Турској вратио у Премијер лигу.

Ефендић ће свакако донијети квалитет више Добојлијама који судећи према одлично одрађеном прелазном року имају много веће амбиције у наставку сезоне, али и годинама које долазе. Прије њега стигли су Тарик Алибеговић, Лука Карановић и Борко Вјештица, момци који у својим рукама имају интернационално искуство и сигурно су појачања за елиту БиХ. Ефендић је са великим успјехом носио дрес сарајевске Босне, затим окусио Лигу шампиона у дресу Металурга, а потом имао двије одличне сезоне у Борцу м:тел. Посебно је био добар у другој и има велике заслуге за титулу коју су Бањалучани освојили прошле сезоне. Прошлог љета је потписао уговор за турски Селкаспор, али је послије само пола године одлучио да се врати и потпише уговор са Слогом на годину и по. Он се прикључио новим клупским друговима на припремама у Макарској, а његов долазак радује и тренера Данка Панића.

- Ангажовањем Ефендића добили смо заиста много. Радујемо се његовом доласку, јер се ради о одличног голману који ће донијети сигурност нашој одбрани, а управо је тај сегмент често био проблем у првом дијелу сезоне - рекао је Панић.

Експедиција Слоге вечерас се враћа кући, а планирани меч са Вогошћом ипак је одгођен.

- Нисмо жељели да ризикујемо, јер смо тренирали баш интензивно, а рад са лоптом био је у трећем плану. Пријатно смо изненађени условима у Макарској, имали смо на располагању дворану, теретану, базен, атлетску стазу... Одрадили смо све што смо замислили, а послије слободног викенда настављамо истим темпом од понедјељка - рекао је Панић.

Слога је у првом дијелу уписала пет побједа, реми и шест пораза, па заузима осмо мјесто са 16 бодова.

Утакмица за Нину

Први припремни меч Слога ће одиграти у сриједу, а утакмица против Слободе из Тузле имаће хуманитарни карактер, па ће сав приход бити уплаћен за лијечење петнаестогодишње Нине Ближњаковић која је обољела од леукемије. Карте неће бити наплаћиване, али ће на улазу у дворану Средњошколског центра бити постављена кутија гдје сви који желе могу приложити своју донацију.

Људи добре воље који су у могућности да помогну могу то учинити уплатом на жиро-рачун 5520161779971104 Аддико Банк или девизни рачун SWIFT: ХААББА2Б, ИБАН: БА395520161779972753 Аддико Банк а.д.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана