Džudisti ponos Istočnog Sarajeva

Goran Andrić
Džudisti ponos Istočnog Sarajeva

Istočno Sarajevo - Četvorica džudista iz Istočnog Sarajeva koji nastupaju za Crvenu zvezdu osvojili su dvije zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu medalju na prvenstvu Srbije za mlađe seniore održanom u Beogradu.

Brojni problemi sa povredama sputavali su Stefana Majdova da pruži svoj maksimum, ali nakon što se oporavio, vratio se na velika vrata. Na njegovim prsima, poslije sjajnog nastupa i četiri pobjede, zasijala je zlatna medalja.

- Ovo je treći put da sam prvak Srbije. Dva puta sam bio šampion u juniorskoj konkurenciji, i sada u mlađim seniorima. Bilo mi je ovo prvo takmičenje poslije četiri mjeseca pauze zbog povrede, pa mi je medalja zbog toga još i draža. Tempirao sam formu baš za ovo takmičenje, iako sam imao mnogo obaveza na fakultetu, ali sam na kraju uspio. Nema puno vremena za odmor. Već sredinom novembra me očekuje Evropsko prvenstvo za mlađe seniore u Slovačkoj - rekao je Majdov.

Zlatna medalja pripala je i Milošu Mandiću, koji je prošle sezone kimono Randorija iz Istočnog Sarajeva zamijenio "crveno-bijelim". Do finala je bio dominantan, a za zlato se borio sa klupskim kolegom Milošem Mijanovićem.

- Konkurencija je bila zaista jaka, ali sam uspio stići do finala. Posebno mi je drago što sam se u finalu našao sa drugom. Na taj način obojica smo pokazali dobru formu i da smo spremni za predstojeća takmičenja, a što potvrđuje da smo sve protivnike savladali iponom i stigli do finala. Miloš je zadovoljan srebrnom medaljom i siguran sam da će biti svjetlija naredni put - rekao je Mandić.

Sjajan početak u novom klubu imao je i Aleksandar Krsmanović. Baš kao i Majdov, i on je kuburio sa povredom, ali je poslije dva mjeseca pauze pokazao da je spreman i osvojio bronzu u kategoriji preko 100 kilograma.

- Nisam mogao da poželim bolji početak u novom klubu. Prije desetak dana počeo sam da treniram. Ovo mi je motivacija da se vratim potpuno u formu i budem još bolji na predstojećim takmičenjima - rekao je Krsmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana