Џеки продали зграду за 4,6 милиона, а нису прави власници

Avaz.ba
Џеки продали зграду за 4,6 милиона, а нису прави власници

Сарајево - Компанија "Шипад Комерц" д. д. - п. о. Сарајево продала је бх. фудбалском репрезентативцу Едину Џеки некретнину у Титовој улици на броју 48 у центру Сарајева за 4.650.000 КМ, иако се не води као стварни власник објекта због којег се води судски спор од 2010. године, открива "Дневни аваз".

Ријеч је о спору између "Шипад Комерца" д. д. - п. о. и "Шипада" д. д. (Шипад Холдинг) због права над власништвом. Но, према документацији коју "Аваз" посједује, то се не види у купопродајном уговору сачињеном 14. марта ове године, а према којем је Џеко постао власник укупно 841 метра квадратног. Није наведено ни да се због власништва води спор пред надлежним судовима у Сарајеву, као и да постоји ревизија на Врховном суду ФБиХ у вези с овом некретнином.

Џеко је тако, не знајући за ове околности, купио приземље зграде у површини од 452 метра квадратна, спрат зграде (галерија) површине од 286,30 метара квадратних те подрум чија је површина 102,70 квадрата. Општински суд Сарајево 31. марта је укњижио имовину на Едина Џеку!?

Но, Џеко је, изгледа, изигран, јер у уговору који је потписао децидирано се наводи да "продавац гарантује да предметне некретнине нису предмет било каквог управног, судског или другог спора те да на истој не постоји никакав захтјев за доказивање права власништва".

Да ствар буде гора, Џеко је, према купопродајном уговору, што је дио уговорене купопродајне цијене, пристао уплатити и око 2.315.000 КМ дуговања "Шипад Комерца" према "UnuCredit банци"!?

Директор "Шипад Комерца" Хамза Казазић није јуче желио коментарисати случај.

"Шипад Комерц" основан је 2002. године у поступку приватизације и није правни насљедник некретнине коју је купио Џеко. Због тога и постоји тужба поднесена Општинском суду у Сарајеву из септембра 2010. те захтјев за упис забиљежбе спора Врховном суду ФБиХ, који још одлучује о ревизији.

Мидхат Џеко, отац Едина Џеке, казао је "Авазу" да је, према папирима које је он видио, цијели посао у вези с куповином зграде чист. Напомиње да није упознат с постојањем судског спора између фирми "Шипад Комерц" и "Шипад" д. д.

- Све сам добро провјерио и према документацији коју сам видио, нигдје се не води неки спор. Мене се те приче ко је кога тужио уопће не тичу. Ја знам да је с моје стране све чисто. То што у фирми "Шипад" д. д. мисле да су они власници, то је њихов проблем, а не мој - рекао нам је Мидхат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана