Двије екипе желе у Лигу 6

М. Зубовић, Ч. Муцовић
Двије екипе желе у Лигу 6

Бањалука - Првенство БиХ у кошарци започеће у суботу утакмицама првог кола, а Младост из Мркоњић Града и требињски Леотар желе пласман у Лигу 6.

Тренер Мркоњићана Горан Сладојевић рекао је да његова екипа има циљ да понови добра издања из прошлих сезона када су били у врху.

- Окосница тима је остала и можемо да изборимо пласман у врх табеле као протеклих сезона када је Младост лигашки дио такмичења завршавала на првом мјесту - рекао је тренер Младости Горан Сладојевић.

Леотар има високе амбиције и циља пласман у Лигу 6, а нови тренер Драгољуб Видачић окупио је респектабилан састав.

- Још се уигравамо, има много простора за напредак и што првенство буде одмицало, играћемо све боље. Респектујемо свакога, не потцјењујемо нити прецјењујемо себе, али имамо квалитет да испунимо циљеве руководства и изборимо пласман међу шест најбољих екипа БиХ - рекао је Видачић.

Варда ХЕ из Вишеграда нада се да ће заузети једно од првих пет мјеста која воде у Лигу 6.

- Имамо квалитет да се пласирамо међу првих пет екипа што би нам донело пласман у Лигу 6. Ипак, не заносимо се много пошто и су остале екипе квалитетне - истакао је тренер Душан Радовић.

Слично мишљење влада и у Грађанском из Бијељине.

- Вјерујем да опстанак у Лиги нећемо доводити у питање и да ћемо се борити за једно од првих пет мјеста - казао је тренер Сабахудин Башовић.

Хео је дебитант ове сезоне, али је кошарка у овом рангу такмичења раније већ играна у Билећи када је постојао клуб који се звао Херцеговац.

- Као дебитанту наш једини циљ је да изборимо опстанак и вјерујем да смо у стању то да урадимо - рекао је тренер Билећана Борис Јокановић.

У првом колу, које је на распореду вечерас, састају се: Широки - Спарс (18.30), Челик - Леотар (19), Младост - Слобода (19), Какањ - Хео (19.30), Зрињски - Варда (20), Грађански - Посушје (19). Слободна је екипа Босне.

Лига 6 БиХ

Ове сезоне правило заштићеног годишта (свака екипа током свих 40 минута на паркету мора имати барем једног играча млађег од 21 године) важиће само у лигашком дијелу такмичења, док се неће примјењивати у Лиги 6. Првих пет екипа са табеле на крају лигашког дијела такмичења избориће право наступа у Лиги 6, гдје ће им се прикључити једини представник БиХ у Јадранској лиги Игокеа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана