Dva kandidata za Prvu ligu

G. Ivanković. I. Stanišić
Dva kandidata za Prvu ligu

PALE/JANjA - Posljednji 14. član Prve fudbalske lige Republike Srpske za sezonu 2010/2011. biće poznat poslije baraž mečeva u kojima će se 31. jula i 7. avgusta sastati paljanska Romanija i Podrinje iz Janje. Ovu odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske u oba ova kluba prihvatili su s oduševljenjem.

- Pozdravljamo odluku Izvršnog odbora FSRS i mogu da kažem da nas je obradovala. Još je nismo dobili napismeno, ali ćemo je poštovati i odigraćemo mečeve protiv Podrinja iz Janje jer su odluke "fudbalske vlade" izvršne i moraju da se sprovedu u djelo. Čekamo još da vidimo detalje baraža - kazao je predsjednik Fudbalskog kluba Romanija Dragan Petković.

Prvi čovjek kluba iz Pala koji je prvi ispod linije završio prošlu sezonu u prvoligaškom društvu (12. mjesto) je još dodao:

- Vrlo brzo sazvaćemo sastanak Predsjedništva kluba, na kojem ćemo zauzeti stav u vezi sa baražom s Podrinjem. Ovo je za nas šansa da ostanemo u prvoligaškom društvu Republike Srpske. Više detalja ćemo znati za dan ili dva - istakao je Petković.

Slično misli i potpredsjednik Podrinja Salih Musemić.

- Nemamo ništa protiv odluke o baražu, za koji ćemo se dobro pripremiti i vjerujem da ćemo poslije dvije utakmice s Romanijom proslaviti ulazak u Prvu fudbalsku ligu RS. Shodno dosadašnjoj praksi, u ovakvim situacijama očekivali smo da će Podrinje kao drugoplasirana ekipa sa drugoligaškog "istoka" iza Napretka, koji je odustao, direktno ići u veći rang. Sa Romanijom imamo i više nego korektne sportske odnose i ne postoji nijedan razlog da se u tome nešto promijeni. U baražu očekujem kvalitetan fudbal, dobro suđenje i veliki broj navijača jer su ovakve utakmice oduvijek bile mamac za fudbalsku publiku - naglasio je Musemić.

Šef stručnog štaba Podrinja Boško Tonković je na mukama jer svi igrači koji su u ovom prelaznom roku stigli u Janju nemaju pravo nastupa u baražu.

- Vjerujem da ćemo imati dobru ekipu iako pravo nastupa nemaju naša pojačanja: Dragan Konculić, Zoran Nikić, Rašid Avdić i Muhamed Sajtanović. Vremena do baraža imamo dovoljno i nadam se uspjehu, kojim ćemo obezbijediti plasman u viši rang, što bi bio najveći uspjeh ovog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana