Два кандидата за Прву лигу

Г. Иванковић. И. Станишић
Два кандидата за Прву лигу

ПAЛЕ/ЈAЊA - Посљедњи 14. члан Прве фудбалске лиге Републике Српске за сезону 2010/2011. биће познат послије бараж мечева у којима ће се 31. јула и 7. августа састати паљанска Романија и Подриње из Јање. Ову одлуку Извршног одбора Фудбалског савеза Републике Српске у оба ова клуба прихватили су с одушевљењем.

- Поздрављамо одлуку Извршног одбора ФСРС и могу да кажем да нас је обрадовала. Још је нисмо добили написмено, али ћемо је поштовати и одиграћемо мечеве против Подриња из Јање јер су одлуке "фудбалске владе" извршне и морају да се спроведу у дјело. Чекамо још да видимо детаље баража - казао је предсједник Фудбалског клуба Романија Драган Петковић.

Први човјек клуба из Пала који је први испод линије завршио прошлу сезону у прволигашком друштву (12. мјесто) је још додао:

- Врло брзо сазваћемо састанак Предсједништва клуба, на којем ћемо заузети став у вези са баражом с Подрињем. Ово је за нас шанса да останемо у прволигашком друштву Републике Српске. Више детаља ћемо знати за дан или два - истакао је Петковић.

Слично мисли и потпредсједник Подриња Салих Мусемић.

- Немамо ништа против одлуке о баражу, за који ћемо се добро припремити и вјерујем да ћемо послије двије утакмице с Романијом прославити улазак у Прву фудбалску лигу РС. Сходно досадашњој пракси, у оваквим ситуацијама очекивали смо да ће Подриње као другопласирана екипа са друголигашког "истока" иза Напретка, који је одустао, директно ићи у већи ранг. Са Романијом имамо и више него коректне спортске односе и не постоји ниједан разлог да се у томе нешто промијени. У баражу очекујем квалитетан фудбал, добро суђење и велики број навијача јер су овакве утакмице одувијек биле мамац за фудбалску публику - нагласио је Мусемић.

Шеф стручног штаба Подриња Бошко Тонковић је на мукама јер сви играчи који су у овом прелазном року стигли у Јању немају право наступа у баражу.

- Вјерујем да ћемо имати добру екипу иако право наступа немају наша појачања: Драган Концулић, Зоран Никић, Рашид Aвдић и Мухамед Сајтановић. Времена до баража имамо довољно и надам се успјеху, којим ћемо обезбиједити пласман у виши ранг, што би био највећи успјех овог клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана