Dva dana odmora fudbalera Borca prije Slovenije

G.S.
Dva dana odmora fudbalera Borca prije Slovenije

Banjaluka - Fudbaleri Borca juče su završili prvi dio priprema za narednu sezonu koju su obavili u Drvaru, a šef stručnog štaba Vlado Jagodić mogao je vidjeti na koje igrače može ozbiljno da računa u Premijer ligi.

Sinoć kasno trebalo je da se Banjalučani vrate kući gdje će ostati do četvrtka kada idu na drugu fazu priprema koju će obaviti na slovenačkoj Rogli. Do polaska u Sloveniju igrači će imati slobodno da se oporave od napora iz Drvara. To se prvenstveno odnosi na snage iz mlađih kategorija Borca koje su po prvi put osjetile rad u A timu. Svi oni su pokušali da se nametnu Jagodiću da bi ih poveo u na drugu fazu priprema, a sam Jagodić već nekoliko puta je naglasio da bi volio da ima barem 90 odsto kompletiran tim pred put u Sloveniju mada je pitanje hoće li se to desiti. Ima još dosta nepoznanica u vezi dolaska, ali i odlaska pojedinih igrača. Na Gradskom stadionu još uvijek čekaju odluku Miroslava Stevanovića, ali i Joce Stokića, dok će pokušati da angažuju još jednog čuvara mreže. Takođe, još se čekaju ponude za trojac Aleksandar Subić, Toni Jović i Srđan Bečelić koji bi mogao da napustiti Banjaluku. Dolasci i odlasci igrača su još neizvjesni, ali ono što je sigurno je da će Borac u Sloveniji igrati sa Dinamom iz Moskve. Iako se pričalo da će se taj meč odgoditi, ipak će se igrati sa ruskom ekipom 7. jula. Pored tog meča u drugom dijelu priprema odigraće još tri kontrolna meča. Bilo je najava da će igrati sa Triglavom i Zarijom, ali opet je došlo do promjene rivala pa će tako "crveno-plavi" odmjeriti snage sa Zaricom Kranj 4. jula, zatim će igrati protiv Hit Gorice 11. Rival za 14. jul još uvijek nije poznat. Sve zavisi koja će se ekipa u ovom periodu naći u Sloveniji.

Sa Stokićem danas

Najboljem strijelcu Borca iz prošle sezone Joci Stokiću na kraju sezone je istekao ugovor sa klubom i on je pokušao da pronađe angažman u inostranstvu. Za sada još nije našao novi klub tako da postoji šansa da ostane u Banjaluci.

- Sa Stokićem ću razgovarati danas. Nakon tog sastanka znaćemo više o tome da li možemo da računamo na njega i predstojeće sezone - kazao je direktor Borca Robert Zrilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana