Дупли куп за Радник

Игор Станишић
Дупли куп за Радник

Бијељина - Побједом над Слободом из Новог Града фудбалери Радника освојили су пехар Купа Републике Српске, чиме су ставили тачку на успјешну сезону.

Бијељинци су славили резултатом 3:2 и тако показали да су без премца, када су у питању куп такмичења ове сезоне, пошто су прије седам дана, такође на свом терену, подигли трофеј Купа БиХ. До четвртог пехара у најмасовнијем такмичењу Републике Српске стигли су без тренера Славка Петровића, који је прошлог викенда имао саобраћајну несрећу, па је још на опоравку. Умјесто њега екипу је са клупе предводио његов помоћник Јово Борковић.

Домаћи су повели из прве озбиљније акције. У трећем минуту, након корнера са десне стране, највиши у скоку био је Марко Обрадовић и главом лопту смјестио иза леђа голмана Дамира Крупића.

Добру прилику имао је Аднан Шећеровић у 19. минуту, када је шутирао из слободног ударца са неких 27 метара, али је лопта отишла тик изнад пречке. Услиједио је мирнији период игре, да би искусни Арнес Бркић у 32. минуту избјегао офсајд замку, побјегао свом чувару, искористио употребљиву лопту Миле Поповића те матирао Асмира Авдукића. Одмах у наредном нападу Радник је вратио предност, а поново је прекид био кобан за Новограђане. Миливоје Лазић је извео слободан ударац са лијеве стране и у шеснаестерцу пронашао Слободана Јаковљевића, који је погодио за 2:1. Да нису дошли туристички у Бијељину гости су показали у 69. минуту, када је погодио Марко Ћулибрк за 2:2, који је искористио смушеност одбране домаћих и са 20 метара савладао Асмира Авдукића.

Трећем голу домаћег тима претходио је ударац Александра Васића, који уздрмао пречку са скоро 30 метара, а онда је на одбијену лопту натрчао Обрадовић и по други пут савладао Крупића за коначан резултат и побједу свог тима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана