Dugić i Stokić u Borcu

Darko Pašagić
Dugić i Stokić u Borcu

Banjaluka - U sljedećoj sezoni dres Fudbalskog kluba Borac nosiće napadač Slaviša Dugić i ofanzivni vezni igrač Jovica Stokić.

Njih dvojica bili su članovi šampionske generacije Modriča Maksime, koja je 2008. godine bila prvak BiH, a obojicu je tada trenirao sadašnji šef stručnog štaba Banjalučana.

- Angažovali smo dva odlična fudbalera koji će iduće sezone biti veliko pojačanje za naš klub. Ovo je samo početak i sigurno je da ćemo angažovati još nekoliko igrača na pozicijama na kojima smo deficitarni. Sa obojicom su ugovori potpisani na dvije godine - naglasio je sportski direktor “crveno-plavih” Darko Ljubojević.

Dugiću će Borac biti 12. klub u karijeri, a prije dolaska na Gradski stadion nastupao je za švajcarske klubove Krins, Servete, Arau, Iverdon, Volen, Buhs, italijansku Kataniju Modriča Maksimu, te kiparske timove Aris Limasol, Etnikos i Otelos.

- Borac je klub sa sjajnom tradicijom i znam šta me čeka ovdje. Došao sam zbog trenera sa kojim sam radio i u Modriči. Želim ponovo da osvojim titulu prvaka BiH i nisam došao da se borim za drugo ili treće mjesto. Čuo sam dosta priča o navijačima Borca i jedva čekam da zaigram pred punim tribinama. Sa njima možemo da napravimo i zapažen rezultat u evropskoj ligi - naglasio je Dugić.

Stokić je karijeru započeo u Modriča Maksimi, a potom je nosio dres mađarskog Honveda, Zvijezde Gradačac, mađarskog Kečkemeta i BSK Borče.

- Došao sam u jedan od najvećih klubova u BiH. Vjerujem u sebe, nadam se da ću opravdati očekivanja i veoma brzo se nametnuti šefu stručnog štaba. Želim da se borim za trofeje na domaćoj sceni, a uz malo sreće možemo daleko i u Ligi Evrope - naglasio je Stokić.

Odustali od tandema

Na meti Banjalučana bili su Avdija Vršajević i Igor Žuržinov.

- Od njihovog dolaska neće biti ništa jer su tražili veoma visoka primanja za ove prostore i to klub nije u stanju da isplati. Oni su za nas završena priča. Nisu više u našim planovima, a mi ćemo da pregovaramo sa igračima koji razumiju situaciju u bh. fudbalu - naglasio je šef stručnog štava Borca Slaviša Božičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana