Дугић и Стокић у Борцу

Дарко Пашагић
Дугић и Стокић у Борцу

Бањалука - У сљедећој сезони дрес Фудбалског клуба Борац носиће нападач Славиша Дугић и офанзивни везни играч Јовица Стокић.

Њих двојица били су чланови шампионске генерације Модрича Максиме, која је 2008. године била првак БиХ, а обојицу је тада тренирао садашњи шеф стручног штаба Бањалучана.

- Aнгажовали смо два одлична фудбалера који ће идуће сезоне бити велико појачање за наш клуб. Ово је само почетак и сигурно је да ћемо ангажовати још неколико играча на позицијама на којима смо дефицитарни. Са обојицом су уговори потписани на двије године - нагласио је спортски директор “црвено-плавих” Дарко Љубојевић.

Дугићу ће Борац бити 12. клуб у каријери, а прије доласка на Градски стадион наступао је за швајцарске клубове Кринс, Сервете, Aрау, Ивердон, Волен, Бухс, италијанску Катанију Модрича Максиму, те кипарске тимове Aрис Лимасол, Етникос и Отелос.

- Борац је клуб са сјајном традицијом и знам шта ме чека овдје. Дошао сам због тренера са којим сам радио и у Модричи. Желим поново да освојим титулу првака БиХ и нисам дошао да се борим за друго или треће мјесто. Чуо сам доста прича о навијачима Борца и једва чекам да заиграм пред пуним трибинама. Са њима можемо да направимо и запажен резултат у европској лиги - нагласио је Дугић.

Стокић је каријеру започео у Модрича Максими, а потом је носио дрес мађарског Хонведа, Звијезде Градачац, мађарског Кечкемета и БСК Борче.

- Дошао сам у један од највећих клубова у БиХ. Вјерујем у себе, надам се да ћу оправдати очекивања и веома брзо се наметнути шефу стручног штаба. Желим да се борим за трофеје на домаћој сцени, а уз мало среће можемо далеко и у Лиги Европе - нагласио је Стокић.

Одустали од тандема

На мети Бањалучана били су Aвдија Вршајевић и Игор Журжинов.

- Од њиховог доласка неће бити ништа јер су тражили веома висока примања за ове просторе и то клуб није у стању да исплати. Они су за нас завршена прича. Нису више у нашим плановима, а ми ћемо да преговарамо са играчима који разумију ситуацију у бх. фудбалу - нагласио је шеф стручног штава Борца Славиша Божичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана