Дуг Леотара смањен за 700.000 КМ

Чедомил Муцовић
Дуг Леотара смањен за 700.000 КМ

Требиње - Иако је прије двадесетак дана завршен први дио сезоне Прве лиге Републике Српске, руководство јесењег шампиона Леотара не мирује и већ прави планове за прољеће.

Нова управа затекла је велики дуг, али цјелокупна ситуација ујединила је цијело Требиње.

- Дуг је био већи од 2.000.000 марака. Међутим, прије свега радна група, па послије сви играчи, стручни штаб, управа и сви запослени у клубу и чланови клуба са предсједником Симеоном Дучићем на челу извели су немогућу мисију. Одблокиран је рачун, исплаћене су тужбе и блокаде играчима и тренерима, плаћене су све обавезе из ове полусезоне, смањен је дуг за око 700.000 марака, потписан је уговор са UEFAА за реконструкцију стадиона - изјавио је бивши фудбалер, а сада координатор спортског сектора Дарко Дреч.

Био је један од ријетких који је на самом почетку вјеровао да је могућ опоравак клуба.

- Неколико ентузијаста и љубитеља Леотара нису дозволили да се клуб избаци у најнижи ранг такмичења и угаси, па су преузели бригу о њему у најтежем тренутку у ком се клуб нашао од свог оснивања. Формирана је нова Скупштина, Управни одбор и остали органи, а главни и основни циљ је био да се клуб не угаси и настави такмичење у Првој лиги - рекао је Дреч.

Такмичење у јесењем дијелу прволигашког каравана завршено је на првом мјесту табеле, испред Козаре и Рудар Приједора који имају два бода мање од Требињаца, који су скупили 26 бодова.

- Наравно да има још мјеста за побољшања и то у сваком аспекту клуба. Сваки дан смо на стадиону, анализирамо и правимо планове за наставак такмичења - истакао је Дреч.

Ипак, клуб не може да настави даље без помоћи свих структура.

- Сав тај труд довео је до тога да се на полусезони нађемо на првом мјесту на табели, што је велико изненађење, с обзиром на проблеме са којима се клуб сусретао. Хвала навијачима и свима који су били уз нас и дали нам подршку. Надам се да ће она бити још већа у наредном периоду и да ће сви подржати систем који смо успоставили. Сада смо клуб гдје су требињска дјеца добродошла - додао је Дреч.

Млади

Дреч је посебно поносан на чињеницу да је у тешкој ситуацији клуб успио да исфорсира плејаду младих играча, који су у претходним годинама били запостављени.

- Имамо велики број младих играча који су дебитовали за први тим, велики број репрезентативаца РС свих узраста, а најмлађи капитен у историји клуба Милош Аћимовић добио је позив у У18 репрезентацију Србије. Такође, имамо одличну кадетску селекцију, која је уписала све побједе у првенству. Андреј Ђурић је постао најмлађи дебитант у клупској историји, а уз њега је и Александар Бегенишић - рекао је Дреч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана