Drugi meč finalne serije plej-ofa Prve košarkaške lige RS: Bratunac brani domaći teren

Milan Zubović
Drugi meč finalne serije plej-ofa Prve košarkaške lige RS: Bratunac brani domaći teren

Banjaluka - Sa prednošću od 1:0 košarkaši Borca gostuju u Bratuncu večeras od 20 časova, u drugoj utakmici finalne serije Prve lige Republike Srpske.

Banjalučani su iskoristili prednost domaćeg terena u prvom meču i sada mnogo opuštenije odlaze u Bratunac, gdje su doživjeli poraz u ligaškom dijelu takmičenja ove sezone. U prvom meču briljirao je Nebojša Nikolić, koji je vodio svoj tim do trijumfa i vjeruje da će sada napraviti brejk.

- Odlično smo odigrali drugo poluvrijeme prve utakmice, ali smo se dosta energetski potrošili i imali smo malo vremena za oporavak. I sada očekujem utakmicu visokog intenziteta, dostojnu finalne serije, te idemo da damo sve od sebe i napravimo brejk, pa onda pred našim navijačima proslavimo titulu. Naša prednost je u bržoj igri i dužoj klupi, dok ćemo lomiti protivnika agresivnom odbranom - izjavio je Nikolić.

Samo 13 postignutih poena u drugom poluvremenu koštalo je Bratunčane poraza, dok plejmejker Zoran Kupusović vjeruje u izjednačenje rezultata u seriji.

- Ulazimo sa velikom željom da dobijemo ovaj meč te ćemo dati maksimum da odbranimo domaći teren i dođemo do izjednačenja. Vidjeli smo gdje smo griješili u prvom susretu, kada nismo mnogo igrali na centre, i vjerujem da ćemo to sada ispraviti. Raspoloženi smo i jedva čekamo utakmicu, atmosfera je pozitivna, nadam se punoj dvorani i našoj pobjedi - rekao je Kupusović.

Osim na terenu, valika bitka vodi se i van terena. Predsjednik Srpskog košarkaškog kluba Borac 1947 Vukašin Božić oglasio se saopštenjem za javnost u kojem je naveo da je advokat Nenad Baroš zatečen u izvršenju krivičnog djela.

- Nenad Baroš i Aranđel Mišan 20. aprila zatečeni su u izvršenju krivičnog djela jer su nasilno, protivpravno, bez pravnog osnova pokušali da, preko bravara Atke Pašalića, koga su doveli u zabludu, obiju i uđu u posjed službenih prostorija Košarkaškog kluba Borac u kojima se nalaze namještaj, oprema, sportske sprave i trofeji našeg sportskog kolektiva, koji je osnovan 1947. godine. Nakon što sam ih zatekao u izvršenju ovog krivičnog djela, pozvao sam policijske službenike, a nakon toga podnio krivičnu prijavu. Izvršioci ovih radnji su ih navodno počinili u ime Omladinskog košarkaškog kluba Borac, koji je sasvim drugo pravno lice i koji je osnovan 2012. godine. Predstavnici ovog kluba koje predvode advokati braća Baroš već duže vrijeme, na raznorazne protivpravne načine, pokušavaju da ukradu identitet, istoriju i tradiciju izvornog košarkaškog kluba Borac - naveo je, između ostalog, Božić, koji je bio funkcioner kluba u njegova slavna vremena prije 15-20 godina.

U razgovoru za "Glas Srpske" Nenad Baroš te prozivke je nazvao glupostima i naglasio da on više nije dio uprave pošto je nedavno podnio ostavku na sjednici skupštine.

- To su obične laži, izmišljotine i nebuloze jer neko namjerno želi da onemogući ulazak Borca u Ligu BiH. Žao mi je što nekima smeta pozitivan pomak naprijed i vraćanje košarke na veliku scenu u Banjaluci te su spremni da to unište. Ovo nije prvi napad i cijelu sezonu trpimo udare. Ušli smo u klub kada mu je bila isključena struja i dug iznosio više od 60 hiljada maraka. To su prostorije OKK Borac koje koristimo šest godina i tu smo održavali sastanke, pa ćemo ih tužiti za klevetu - rekao je Baroš.

Ime kluba

Božić je naveo da vodi borbu na sudu za povratak starog imena.

- KK Borac Banjaluka, čiji sam bio dugogodišnji igrač i direktor, već duži vremenski period pokušava da vrati svoj stari naziv u banjalučkom Osnovnom sudu. Poslije posljednjeg imena Srpski košarkaški klub Banjalučka pivara, sada nosi naziv Srpski košarkaški klub Borac 1947 Banjaluka. Veoma je važna činjenica da sve vrijeme postojanja i više promjena naziva postoji pravni kontinuitet našeg kluba. Klub je kroz istoriju, uz KK Borac, nastupao i nosio nazive i KK Borac Incel, KK Borac Borovica, KK Borac Nektar, SKK Banjalučka pivara i SKK BORAC 1947 - napisao je Božić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana