Drugi Kup nacija dobio najbolje ocjene: Humanost bitnija od rezultata

Ivan Dragičević
Drugi Kup nacija dobio najbolje ocjene: Humanost bitnija od rezultata

Prijedor - Sa velikim uspjehom protekao je drugi Kup nacija u organizaciji Kik-boks kuba Gong iz Prijedora, a ove godine turnir je imao humanitarni karakter, jer je sav prihod išao za pomoć Nikolini Dragojević kojoj je potrebno presađivanje bubrega.

Sama organizacija bila je na visokom nivou i borci su imali sve uslove da se u najboljem izdanju predstave prijedorskoj publici koja je ispunila dvoranu "Mladost". Žitelji grada na Sani su na ovaj način pokazali humanost, a s druge strane, pružili podršku domaćim kik-bokserima. Sportski direktor Gonga Nebojša Kuzmanović prezadovoljan je urađenim, a raduje se zbog reakcija i odziva publike na ovaj događaj.

- Drago mi je što je publika prepoznala prvo humani aspekt Kupa nacija, pa onda i ovaj događaj u sportskom smislu, jer je ovo pomak za prijedorski kik-boks. Sačekao sam da vidim reakcije učesnika i naših gostiju i moram istaći da su utisci odlični. Sve je proteklo u veoma dobroj i sportskoj atmosferi, a dobili smo najbolje ocjene. Turnir je uvršten u WAKO kalendar, a prisutni su bili predstavnici kiks-boks saveza BiH i Republike Srpske - rekao je Kuzmanović.

U Gongu mogu biti prezadovoljni i rezultatima, jer su domaći borci briljirali među 278 takmičara. Broj učesnika je veći za 108 kik-boksera u odnosu na prošlu godinu i to je veliki uspjeh organizatora, a očekuje se da Kup nacija bude sve masovniji. Događaj su prepoznali ljudi iz gradske uprave, a svečano ga je otvorio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

- Nastupili smo sa 17 takmičara, od čega se njih čak 14 nikada nije borilo. Imali smo pravu žetvu medalja, pored devet srebrnih, zlato su osvojili Kristijan Janković kao najbolji kadet, te Stefan Jokanović i Andrea Stanić - kazao je Kuzmanović.

Kiks-boks klub Gong broji 57 članova i može se pohvaliti dobrom organizacijom kao i činjenicom da nema problema sa funkcionisanjem.

Bihaćki Zino najbolji

Takmičari iz bihaćkog kluba Zino bili su najuspješniji na ovom veoma jakom takmičenju, koje je okupilo učesnike iz svih zemalja regiona, a ove godine i kik-bokseri iz Italije su posjetili Prijedor, iz kojeg su otišli sa najljepšim utiscima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana