Drugarski odnos temelj novih “osica”

Dušan Repija
Drugarski odnos temelj novih “osica”

Banjaluka - Najtrofejniji ženski rukometni klub u BiH Borac polako staje na noge i dobija konture tima kakav je bio do prije nekoliko godina.

Mnogi ljubitelji rukometa u Banjaluci sa sjetom se sjećaju vremena kada je za sestre Knežević, Marijanu Bogojević, Bojanu Babić, Tanju Kekić, Arminu Marić i ostale bilo rezervisano prvo mjesto, a ostatak lige se praktično borio za druge pozicije na tabeli Premijer lige. Međutim, godine spavanja na lovorikama, osipanje igračkog kadra, nedomaćinsko poslovanje i još ponešto dovele su “osice” na ivicu ambisa. Dugovi od skoro 80.000 maraka, koji su ogromni za ovaj sport, naporom članova upravnog odbora koji je izabran početkom godine su izmireni, pa ŽRK Borac u novu sezonu ulazi bez ijedne marke minusa.

- Bukvalno smo zatekli haos. Imali smo vrlo mali fond igračica, samo sedam kompleta dresova, a moral djevojaka bio na nuli. Sada imamo tri kompleta dresova, trenerke, torbe, lopte... i dvadesetak prvotimki. Doveli smo Andreu Vlajić, Jovanu Kodžoman i Aleksandru Peričević, a najveće pojačanje je povratak Božane Ćutković u naše redove. Mislim da imamo ekipu za napad na Premijer ligu, ali je najvažnije da imamo drugarski odnos i atmosferu, jer želimo da stvorimo dobre ljude, a tek onda igračice i rezultate - rekao je direktor kluba Darko Savić.

Trener Nikola Bijelić nastaviće da radi započeti posao, a početak priprema zakazao je za 20. avgust. U klubu ništa nisu prepustili slučaju pa su omogućili djevojkama da besplatno koriste bazene i teretanu kako bi što spremnije došle na prozivku.

  • Sada je atmosfera mnogo bolja, dugujemo veliku zahvalnost djevojkama, ali i njihovim roditeljima koji su istinski heroji u ovom vremenu. Uspjeli smo da im koliko-toliko pomognemo jer smo ukinuli plaćanje članarine za djevojčice koje treniraju sa prvim timom, a u skladu sa rezultatima dijelićemo i premije u novoj sezoni. Svjesni smo da to nije veliki novac, ali je bitan iskren odnos sa obje strane - zaključio je Savić.

Čestitke i opstrukcije

Dobar glas daleko se čuje pa sadašnje rukovodstvo skoro svakodnevno dobija čestitke iz svih krajeva BiH, dok to baš nije slučaj u Banjaluci.

- Kad sam vidio koliko je nekima stalo da Borac propadne, zakleo sam se da ćemo uspjeti. Iz inata sam krenuo, bio sam ranije u upravi kada smo bili šampioni, ali smo sada svi u klubu odluči da napravimo pozitivnu priču. Često se susrećemo sa podmetanjima, recimo Regionalni rukometni savez Banjaluka trenira strogoću nad nama, ali polako, istrpjećemo sve, jer smo vrlo uporni - rekao je Savić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana