Druga liga pod reflektorima

B. Radulović
Druga liga pod reflektorima

MILOSAVCI - Derbi 21. kola Župa Milka - Sloga (T) ostaće upamćen u analima fudbala Republike Srpske kao prva drugoligaška utakmica odigrana pod svjetlošću reflektora.

U lijepom ambijentu i pred rekordnim brojem gledalaca vodila se žestoka borba, u kojoj su gosti iz Trna mudrijom igrom zasluženo stigli do trijumfa. Sjenku na dinamičnu i kvalitetnu predstavu bacili su nesportskim ponašanjem igrač i trener gostiju Aleksandar Petreš i fudbaler Trnjana Borislav Zgonjanin, koji su svjesno provocirali domaće navijače, ali je incident izbjegnut zahvaljujući radnicima obezbjeđenja.

- Šteta je što su gosti na kraju svojim nedoličnim ponašanjem iritirali korektnu publiku, koja se okupila u velikom broju i pokvarili, slobodno mogu da kažem, veličanstven sportski spektakl. Ideja o reflektorima se pojavila prije pet ili šest godina, sazrijevala je i eto dočekali smo dan kada smo odigrali večernju utakmicu pod svjetlošću reflektora, koja zadovoljava rigorozne standarde UEFA i FIFA. U narednom periodu razmišljamo o pomoćnom terenu koji trenutno nije adekvatno prateći glavnom igralištu, ali i to ćemo uskoro riješiti. Želimo da napravimo dva potpuno identična igrališta, a postoji mogućnost da na pomoćnom terenu podloga bude vještačka - kazao je predsjednik FK Župa Milke i "alfa i omega" kluba Dragiša Savić.

Poveli su gosti u 17. minutu pogotkom Kralja, a izjednačio je Jakovljević iz jedanaesterca u 32, da bi bivši igrač Laktaša Sekimić u 68. minutu doveo domaćina u prednost. Kada se činilo da će bodovi ostati u Milosavcima, pogotkom Zgonjanina i autogolom Grmuše Trnjani su stigli do važnih bodova koji su ih vratili na prvo mjesto drugoligaškog zapada.

ŽUPA MILKA 2:3 SLOGA (T)

STRIJELCI: Jakovljević u 32 (iz penala) i Sekimić u 68. minutu za Župu Milka, a Kralj u 17, Zgonjanin u 74. i Grmuša (autogol) u 79. minutu, stadion: Župe Milka u Milosavcima, gledalaca: 1.200, sudija: Ljubiša Kuvalja (Srbac) 6, žuti kartoni: Matić, Ojdanić, Vuković, Sekimić (Župa Milka), Vukelja, Šmanja, Petreš (Sloga, T).

ŽUPA MILKA: Crnčević 6, Vuković 6, Lakić 6, Grmuša 7, Vujinović 6 (od 81. minuta Plavšić -), Vranješ 7 (od 52. minuta Sekimić 7), Matić 6, Ojdanić 6 (od 73. minuta Spasenić -), Novković 7, Vrljanović 6, Jakovljević 7.

SLOGA (T): Šmanja 7, Stanarević 8, Vukelja 7, Vujičić 7, Ćulum 7, Pavlović 6, Kukić 6, Barović 7, Blagojević 7 (od 51. minuta Petreš 6), Kralj 7 (od 46. minuta Zgonjanin 7), Kremenović 7 (od 60. minuta Kurtović 7).

IGRAČ UTAKMICE: Ranko Stanarević (Sloga) 8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana