Друга лига РС, група запад, 24. коло: Слобода стигла Црвену земљу

З. Бајкић, М. Зубовић
Друга лига РС, група запад, 24. коло: Слобода стигла Црвену земљу

БAЊA ЛУКA - Јединство из Жеравице, трећепласирани тим на табели, послије Слободе из Мркоњић Града побиједио је и лидера Црвену земљу из Нове Веси са 1:0 у 24. колу Друге лиге Републике Српске, група запад.

Гол одлуке дјело је младог нападача Срђана Берића који је искористио центаршут са лијеве стране и асистенцију Зорана Благојевића те искоса са десетак метара погодио мрежу лидера. Гости су већ у осмом минуту остали на терену са играчем мање пошто је Бојан Врховац послије прекршаја Благојевића главом ударио домаћег играча, па је арбитар Небојша Бундало показао жути картон домаћем нападачу Благојевићу, а пут у свлачионицу гостујућем играчу Врховцу. Иако бројчано слабији на терену, фудбалери Црвене земље добро су играли током цијелог меча, створили неколико повољних прилика, али у завршници Зељковић, Баровић и Гламочић нису успјели да их претворе у поготке. По завршетку утакмице гости незадовољни суђењем насрнули су на главног арбитра, а у гужви која је брзо рашчишћена пријављен је нападач лидера Срђан Баровић да га је ударио главом.

Фудбалери Слободе из Мркоњић Града савладали су екипу Озрена резултатом 3:0, те се бодовно изједначили на врху табеле са Црвеном земљом која изгубила од Јединства у Жеравици. Уз високу побједу Мркоњићана овај меч биће упамћен по тешкој повреди кољена нападача Далибора Видовића, али и по дебију младог шеснаестогодишњег Срђана Гвере. Слобода је повела голом Инђића у четвртом минуту. Видовић је оштро шутирао са ивице казненог простора, лопта се од Машина одбила до Инђића који је убацио у мрежу. Седам минута касније Машић је из пенала повисио на 2:0. Лазендић је побјегао одбрани гостију, по лијевој страни идеално упослио Богуновића, кога су одбрамбени фудбалери Озрена срушили у казненом простору, па је судија Aнђић оправдано показао на бијелу тачку. Коначан резултат поставио је Травар у 71. минуту прецизним ударцем са 25 метара у лијеви угао Николићевог гола.

Утакмица између Пелагићева и Слоге из Српца није одиграна пошто домаћи играчи нису изашли на терен, иако су гости и службена лица допутовали. Одлуку о евентуалном новом термину играња или казнама одредиће комесар Друге лиге за групу запад Милован Вуковић.

- На састанку који је планиран за сриједу донијеће се одлука о овом случају. Све ће бити јасније када се саслушају обје стране, тако да је сада још рано да се говори о евентуалним закључцима - изјавио је Вуковић.

Слога ДИПО је ремизирала на свом терену са екипом Равни. Код вођства домаћих од 2:1 главни судија Дражен Васиљевић из Добоја није свирао очигледан једанаестерац за домаћина, да би гости у финишу меча у 86. минуту послије грешке домаће одбране успјели да изједначе на 2:2. Два минута касније арбитар је свирао једанаестерац за домаћина, али је шут Далибора Вукеље јунак утакмице, голман гостију Ранко Миланковић, зауставио и заслужено својој екипи донио велики бод. 

Резултати 24. кола

ШAМAЦ: Борац - Младост (КВ) 2:1, ЖЕРAВИЦA: Јединство - Црвена земља 1:0, БAЊA ЛУКA: Крајина - Жељезничар (Д) 2:0, ОМAРСКA: Омарска - Жупа Милка 1:0, МРКОЊИЋ ГРAД: Слобода - Озрен 3:0, БРОНЗAНИ МAЈДAН: Гомионица - Текстилац 4:0, ГОРЊИ ПОДГРAДЦИ: Слога ДИПО - Раван 2:2, ПЕЛAГИЋЕВО: Пелагићево - Слога (С) није играно. 

Пласман

1. Црвена земља 60, 2. Слобода       (МГ) 60, 3. Јединство (Ж) 42, 4. Слога (С) 39, 5. Омарска 37, 6. Борац (Ш) 36, 7. Жупа Милка 36, 8. Гомионица 34, 9. Пелагићево 32, 10. Озрен 31, 11. Младост (КВ) 27, 12. Раван 25, 13. Жељезничар 24, 14. Крајина 22, 15. Слога ДИПО (-3) 21, 16. Текстилац 13. 

Парови 25. кола

У утакмицама 25. кола, које је на распореду у недјељу, 2. маја састају се: ПЕЛAГИЋЕВО: Пелагићево - Јединство (Ж), СРБAЦ: Слога - Слога ДИПО, МЕЂЕЂA: Раван - Борац (Ш), КОТОР ВAРОШ: Младост - Гомионица, ДЕРВЕНТA: Текстилац - Слобода (МГ), ПЕТРОВО: Озрен - Омарска, МИЛОСAВЦИ: Жупа Милка - Крајина, НОВA ВЕС: Црвена земља - Жељезничар (Д)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана