Друга етапа брдске бициклистичке трке “Гран при Бањалука”: Шриверсова поново најбржа

Душан Репија
Друга етапа брдске бициклистичке трке “Гран при Бањалука”: Шриверсова поново најбржа

Бањалука - Њемица Лиа Шриверс и Италијан Ђоеле де Козмо задржали су жуту мајицу и послије друге етапе девете брдске бициклистичке трке “Гран при Бањалука 2019”.

Шриверсова је била најбржа и у другој етапи дугој 10,75 километара, које је превезла за 31:07 минута, а најбоља такмичарка БиХ Лејла Тановић имала је 13 секунди спорије вријеме. Треће мјесто заузела је Словакиња Мартина Шихтова са 21 секунд заостатка за побједницом.

- Одлично сам се осјећала и другог дана. Чим помислим да укупна побједница добија 80 УЦИ бодова, добијем додатну енергију која ће ми бити неопходна у идућа три дана јер слиједе три најтеже етапе. Како сада ствари стоје, Лејла ће ми бити највећа конкуренција јер видим да је и она врло спремна - рекла је Шриверсова.

За разлику од дама, мушкарци су у прелијепом амбијенту тврђаве Кастел возили круг више, тачно 12,9 километара. Мађар Андраш Парти је уписао етапну побједу (31:46 минута). Друго мјесто, баш као и у првој етапи, заузео је Федерико Ћеолин, а треће Рок Наглич са по три секунде заостатка. С обзиром на то да је Де Козмо био четврти и дошао у времену другопласираног и трећепласираног, сачувао је жуту мајицу.

- Искрено, мало сам изненађен у каквој сам форми. Тек се враћам послије двије тешке повреде, лома једне, па друге руке, тако да ми сваки бод за УЦИ листу и те како значи. Ништа још није готово, вјерујем да се сви чувају за суботњу краљевску етапу и да ће она одлучити укупног побједика - рекао је Де Козмо.

Данас је на програму дисциплина XSO, а сутра дуго очекивани маратон, који је дуг 62 километра.

Тановић

Најбоља бициклисткиња БиХ Лејла Тановић оптимиста је када је у питању наставак трке јер тврди да се није превише потрошила у уводним етапама.

- Мислим да имам шансу да побиједим. Да сам имала више среће, славила бих и у другој етапи, али је једна дјевојка у финишу трке пала испред мене, па сам изгубила доста времена док сам је заобишла. Будући да имам 348 бодова и заузимам 98. мјесто на листи, 80 бодова, колико добија побједница, и те како би ми значило - рекла је Тановићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана