Druga četvrtina kobna za Igokeu

Milan Zubović
Druga četvrtina kobna za Igokeu

Laktaši - Košarkaši Igokee upisali su prvi poraz u Ligi 4 BiH i to od najvećeg rivala za titulu prvaka Širokog - 62:68.

Tako su Aleksandrovčani u trećem kolu doigravanja doživjeli novi neuspjeh u sudarima sa ekipom iz Hercegovine i to treći u tekućoj sezoni.

Loše odigrana druga četvrtina koštala je Aleksandrovčane pobjede. Za deset minuta domaći tim postigao je samo devet poena dok je primio 21. Tako su "igosi" zakomplikovali svoju situaciju oko osiguranja prvog mjesta na tabeli koje donosi prednost domaćeg terena u plej-ofu. Aleksandrovčani sada moraju da pobijede u svim utakmicama do kraja i savladaju Široki u gostima sa više od šest poena razlike.

Trener domaćeg tima Vlada Jovanović bio je razočaran izdanjem svojih izabranika koji su samo prije dvije sedmice pobijedili Širokobriježane na svom terenu.

- Definitivno ovo je bila najlošija utakmica koju smo odigrali ove sezone. Započeli smo meč sa malo energije i ta situacija koja nas drži poslije završetka ABA lige pomalo me plašila što se pokazalo tačnim. Iako smo zadržali veći dio tima, za razliku od njih koji su drastično podmladili ekipu, nismo to iskoristili. Njihov sadašnji tim nema ožiljke ABA lige dok smo mi osvajanjem šestog mjesta u regionalnom takmičenju ušli kao favoriti u ovu Ligu. Naša želja vidjela se samo u skok igri, ali to je bilo nedovoljno da se pobijedi mlada rastrčana ekipa koja je bila željna igre - izjavio je Jovanović.

U četvrtom kolu, koje je na rasporedu 15. aprila, sastaju se Mladost - Široki i Spars - Igokea.

Liga 4 BiH

1. Široki  3        3        0        232:193        6

2. Igokea    3        2        1        208:162        5

3. Mladost 3        1        2        188:237        4

4. Spars     3        0        3        181:217        3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana