Drljača vjeruje u mlade snage

Nenad Đer
Drljača vjeruje u mlade snage

Novi Grad - Fudbaleri Slobode koji su osvojili jesenju titulu u Prvoj ligi Republike Srpske treniraju već nekoliko dana na stadionu “Mlakve” da bi što spremnije dočekali nastavak sezone.

Šefu stručnog štaba Novograđana Ljubiši Drljači na raspolaganje su se stavila i dva nova lica. Riječ je o 19-godišnjem Ranku Dekiću, koji je poslije zimskog isteka juniorskog staža u Rudar Prijedoru, jesenas pokušao da pronađe angažman u Srbiji, i 18-godišnjem Dušku Miljkoviću, dosadašnjem članu Partizana iz Kostajnice.

- Priključili smo prvom timu naše omladince Aleksu Živkovića, Damjana Đurića, Igora Radmanovića i Vladimira Sovilja. Tu je i nekadašnji kapiten Mirko Tica, koji je protekle polusezone bio u Švedskoj, ali ostaje da se vidi da li će postići dogovor o saradnji sa klubom. Nije se pojavio Aleksandar Žujić, dok će sa nama trenirati Arnes Brkić, iako je najavio mogućnost da nastavi karijeru u Austriji. Nemanja Vejnović je otišao u nikšićku Sutjesku, a Dejan Sundać prestao da igra - rekao je Drljača.

Po njegovim riječima, Sloboda neće odustati od dosadašnje prakse.

- Želimo da prije svega, uz afirmaciju mladih, što više napredujemo u igri i potvrdimo da naš jesenji domet nije bio samo “bljesak”, te da i dalje ostanemo u vrhu tabele - rekao je Drljača.

Uz pomenute igrače, na raspolaganju su mu još golman i kapiten Milan Kondić, te Mile Popović, Nikola Zec, Nemanja Pekija, Mišo Jelisavac, Milan Zec, Stevo Kovačević, Ljuban Antonić, Saša Kovačević, Mario Desnica, Marko Mazalica, Miloš Abdulaj, Aleksandar Vrebac, Gojko Umićević, Igor Kenjalo, Mladen Zgonjanin, Milan Gavrilović i Ognjen Dašić.

Umićević

Na prozivci se nije pojavio predsjednik kluba Brane Umićević. Naime, prvi čovjek ovog fudbalskog kolektiva, koji je tu dužnost prihvatio krajem avgusta 2009. godine, najavljivao je da je spreman da je preda nekom drugom, uz održavanje Skupštine Slobode. Međutim, čini se da u lokalnoj vlasti smatraju da će i dalje ostati. Umićević ne odbacuje tu mogućnost, jer će, kako naglašava, i dalje ostati uz Slobodu, pomagati joj koliko god bude mogao, ali...

- Još ne znam sa kojim sredstvima će klub raspolagati. U takvoj situaciji ne želim da preuzimam odgovornost na sebe i uđem u proljeće, koje je teže od prvog dijela, jer će se mnogo ekipa boriti za opstanak - rekao je Umićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana