Дрљача вјерује у младе снаге

Ненад Ђер
Дрљача вјерује у младе снаге

Нови Град - Фудбалери Слободе који су освојили јесењу титулу у Првој лиги Републике Српске тренирају већ неколико дана на стадиону “Млакве” да би што спремније дочекали наставак сезоне.

Шефу стручног штаба Новограђана Љубиши Дрљачи на располагање су се ставила и два нова лица. Ријеч је о 19-годишњем Ранку Декићу, који је послије зимског истека јуниорског стажа у Рудар Приједору, јесенас покушао да пронађе ангажман у Србији, и 18-годишњем Душку Миљковићу, досадашњем члану Партизана из Костајнице.

- Прикључили смо првом тиму наше омладинце Алексу Живковића, Дамјана Ђурића, Игора Радмановића и Владимира Совиља. Ту је и некадашњи капитен Мирко Тица, који је протекле полусезоне био у Шведској, али остаје да се види да ли ће постићи договор о сарадњи са клубом. Није се појавио Александар Жујић, док ће са нама тренирати Арнес Бркић, иако је најавио могућност да настави каријеру у Аустрији. Немања Вејновић је отишао у никшићку Сутјеску, а Дејан Сундаћ престао да игра - рекао је Дрљача.

По његовим ријечима, Слобода неће одустати од досадашње праксе.

- Желимо да прије свега, уз афирмацију младих, што више напредујемо у игри и потврдимо да наш јесењи домет није био само “бљесак”, те да и даље останемо у врху табеле - рекао је Дрљача.

Уз поменуте играче, на располагању су му још голман и капитен Милан Кондић, те Миле Поповић, Никола Зец, Немања Пекија, Мишо Јелисавац, Милан Зец, Стево Ковачевић, Љубан Антонић, Саша Ковачевић, Марио Десница, Марко Мазалица, Милош Абдулај, Александар Вребац, Гојко Умићевић, Игор Кењало, Младен Згоњанин, Милан Гавриловић и Огњен Дашић.

Умићевић

На прозивци се није појавио предсједник клуба Бране Умићевић. Наиме, први човјек овог фудбалског колектива, који је ту дужност прихватио крајем августа 2009. године, најављивао је да је спреман да је преда неком другом, уз одржавање Скупштине Слободе. Међутим, чини се да у локалној власти сматрају да ће и даље остати. Умићевић не одбацује ту могућност, јер ће, како наглашава, и даље остати уз Слободу, помагати јој колико год буде могао, али...

- Још не знам са којим средствима ће клуб располагати. У таквој ситуацији не желим да преузимам одговорност на себе и уђем у прољеће, које је теже од првог дијела, јер ће се много екипа борити за опстанак - рекао је Умићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана