Drinin vrtić bez poraza u gostima

Drago Gajić
Drinin vrtić bez poraza u gostima

Zvornik - Podmlađeni sastav Drine, sve one ljubitelje fudbala u Zvorniku koji nisu vjerovali u njih, odličnim igrama u prvih sedam kola Prve lige Republike Srpske razuvjerio je na najbolji mogući način.

Poslije sedam kola Zvorničani se nalaze na četvrtom mjestu sa četiri boda zaostatka iza vodeće Zvijezde 09. Uz to, Drina je jedini poraz doživjela baš od ekipe iz etno-sela Stanišići i to u prvom kolu. A onda je uslijedio niz od šest mečeva bez poraza u kojima je osvojeno 14 bodova (četiri pobjede i dva remija). Ono što je pozitivno za ovaj mladi tim je da imaju sjajnu odbranu, sa talentovanim golmanom Jovanom Vićićem na čelu, koja je primila svega tri gola, koliko i vodeća Zvijezda 09, što je za sada najmanje u ligi.

- Ako se ima u vidu da smo imali dosta problema sa formiranjem tima i da smo relativno kasno krenuli sa pripremama, u potpunosti sam zadovoljan bodovnim saldom. Iako bez prevelikog prvoligaškog iskustva, izuzev nekolicine igrača, ovi mladići su pokazali da se na njih može i te kako računati. Jedna od pozitivnih stvari koje smo postigli je da smo afirmisali nekoliko igrača, koji su na spisku za reprezentaciju Republike Srpske do 21 godine. Tu mislim na već pomenutog Vićića, zatim napadače Nemanju Dragutinovića i Ognjena Stjepanovića. Nadamo se još boljim igrama u nastavku prvenstva - naglasio je mladi stručnjak na kormilu Zvorničana Veljko Cvjetinović.

Posebno zapažene partije Zvorničani ove jeseni pružaju u gostima, gdje za sada imaju maksimalan učinak, jer su sve tri susreta dobili. Slavili su u Janji, Derventi i Gradišci.

- Još da proigramo kod kuće, ali i da malo više počnemo da koristimo šanse, i biće još bolje. Najvažnije je da u ekipi vlada dobra atmosfera, da se vrijedno radi, a sve to će iznjedriti dobre rezultate - naglasio je Dragutinović.

Čvrstoći odbrane Drine doprinosi i iskusni štoper Nikola Vasiljević koji se vratio iz Kazahstana da pomogne ovom mladom sastavu.

- Srećan sam što mogu da dam svoj doprinos uspjesima mog matičnog kluba. Uz mene i Miloša Jokića, svi igrači iz odbrane su golobradi, ali već sa podobrim prvoligaškim stažom. Velika je stvar što među stativama imamo takvog golmana kao što je mladi Vićić, koji je najzaslužniji za nekoliko dobijenih utakmica, posebno u gostima - istakao je Vasiljević.

Rezultati

1. kolo: Drina - Zvijezda 09 0:1

2. kolo: Drina - Sutjeska 0:0

3. kolo: Podrinje (J) - Drina 1:2

4. kolo: Drina - Napredak 1:0

5. kolo: Tekstilac Kort - Drina 0:1

6. kolo: Drina - Željezničar (BL) 1:1

7. kolo: Kozara - Drina 0:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana