Дринин вртић без пораза у гостима

Драго Гајић
Дринин вртић без пораза у гостима

Зворник - Подмлађени састав Дрине, све оне љубитеље фудбала у Зворнику који нису вјеровали у њих, одличним играма у првих седам кола Прве лиге Републике Српске разувјерио је на најбољи могући начин.

Послије седам кола Зворничани се налазе на четвртом мјесту са четири бода заостатка иза водеће Звијезде 09. Уз то, Дрина је једини пораз доживјела баш од екипе из етно-села Станишићи и то у првом колу. А онда је услиједио низ од шест мечева без пораза у којима је освојено 14 бодова (четири побједе и два ремија). Оно што је позитивно за овај млади тим је да имају сјајну одбрану, са талентованим голманом Јованом Вићићем на челу, која је примила свега три гола, колико и водећа Звијезда 09, што је за сада најмање у лиги.

- Ако се има у виду да смо имали доста проблема са формирањем тима и да смо релативно касно кренули са припремама, у потпуности сам задовољан бодовним салдом. Иако без превеликог прволигашког искуства, изузев неколицине играча, ови младићи су показали да се на њих може и те како рачунати. Једна од позитивних ствари које смо постигли је да смо афирмисали неколико играча, који су на списку за репрезентацију Републике Српске до 21 године. Ту мислим на већ поменутог Вићића, затим нападаче Немању Драгутиновића и Огњена Стјепановића. Надамо се још бољим играма у наставку првенства - нагласио је млади стручњак на кормилу Зворничана Вељко Цвјетиновић.

Посебно запажене партије Зворничани ове јесени пружају у гостима, гдје за сада имају максималан учинак, јер су све три сусрета добили. Славили су у Јањи, Дервенти и Градишци.

- Још да проиграмо код куће, али и да мало више почнемо да користимо шансе, и биће још боље. Најважније је да у екипи влада добра атмосфера, да се вриједно ради, а све то ће изњедрити добре резултате - нагласио је Драгутиновић.

Чврстоћи одбране Дрине доприноси и искусни штопер Никола Васиљевић који се вратио из Казахстана да помогне овом младом саставу.

- Срећан сам што могу да дам свој допринос успјесима мог матичног клуба. Уз мене и Милоша Јокића, сви играчи из одбране су голобради, али већ са подобрим прволигашким стажом. Велика је ствар што међу стативама имамо таквог голмана као што је млади Вићић, који је најзаслужнији за неколико добијених утакмица, посебно у гостима - истакао је Васиљевић.

Резултати

1. коло: Дрина - Звијезда 09 0:1

2. коло: Дрина - Сутјеска 0:0

3. коло: Подриње (Ј) - Дрина 1:2

4. коло: Дрина - Напредак 1:0

5. коло: Текстилац Корт - Дрина 0:1

6. коло: Дрина - Жељезничар (БЛ) 1:1

7. коло: Козара - Дрина 0:1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана