Draško Ilić, predsjednik FK Krupa: Nećemo ispasti iz Premijer lige

Darko Pašagić
Draško Ilić, predsjednik FK Krupa: Nećemo ispasti iz Premijer lige

Banjaluka - Tek poslije 79 odigranih utakmica i skoro na polovine treće sezone otkako su u Premijer ligi fudbaleri Krupe našli su se prvi put na posljednjoj poziciji, ali predsjednik kluba Draško Ilić nije mnogo zabrinut što je njegov tim "fenjeraš".

Krupa poslije 15 odigranih kola ima samo 12 osvojenih bodova, a nezahvalnoj poziciji kumovala su dva neočekivana rezultata u posljednjoj prvenstvenoj rundi u kojima je GOŠK kao domaćin pobijedio Sarajevo, dok je Zvijezda 09 slavila na "Grbavici" protiv Željezničara.

- Za naš trenutni plasman "krivi" su brojni faktori. Morali smo zbog finansijske stabilnosti prodati najbolje fudbalere, a njima se pridodao veliki broj povrijeđenih igrača i sve je to uticalo na sadašnju situaciju. Uz sve to na ruku nam nisu išli i rezultati u posljednjem kolu u Gabeli i Sarajevu - naglasio je Ilić.

Odlične igre ovog kluba u protekle dvije sezone nisu ostale nezapažene i igrači su postali veoma tražena roba na izbirljivom fudbalskom tržištu.

- Prodaja naših najboljih igrača bila je neminovnost, ali se tek sada vidi koliko se osjeti njihov odlazak. Osim najvažnijih igrača otišli su nam i Zoran Milutinović, Nusmir Fajić, Nevres Fejzić, Radosav Aleksić... Svi su oni bili veoma važne karike, a povrede Miljana Ljubenovića, Ajdina Redžića, Lazara Marjanovića, Kerima Palića i Nikole Dujakovića još više su oslabile ekipu. Uz sve to, u duelima sa Širokim Brijegom i Željezničarom smo drastično oštećeni i da nije bilo tako naš bodovni saldo bio bi daleko veći - nastavio je Ilić.

Po njegovom mišljenju već naredna utakmica u kojoj Krupa dočekuje Slobodu mogla bi da promijeni mnogo toga.

- Ovaj susret bi trebalo da bude prekretnica za nas, jer bi se u ekipu trebalo da vrate svi roviti igrači osim Ljubenovića, koji je nakon što se oporavio od povrede morao na operaciju slijepog crijeva. Sa tri boda "fenjer" bismo prepustili nekom drugom i krenuli ka sredini tabele, gdje nam je mjesto. Srećom i zimska pauza je blizu i siguran sam da ćemo sa nekoliko kvalitetnih pojačanja mnogo prije kraja prvenstva obezbijediti opstanak. Najvažnije je da uprava kluba ima maksimalno povjerenje u igrače i stručni štab, a rezultati će sigurno doći - dodao je Ilić.

Transferi

Prodajom Elvira Koljića, Aleksandra Vukotića i Irfana Jašarevića Krupa je u ovoj godini inkasirala ogroman novac za naše fudbalske prilike.

- Riječ je o gotovo milion evra i mogu da kažem da je cijelih iznos legao na računa kluba. To nam obezbjeđuje finansijsku stabilnost na duži period, što ima rijetko koji klub u Premijer ligi - naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana