Dragomir Ilić preuzeo odgovornost za selidbu Krupe u niži rang

Siniša Kotaraš
Dragomir Ilić preuzeo odgovornost za selidbu Krupe u niži rang

Banjaluka - Drugi čovjek premijerligaša iz kanjona Vrbasa Dragomir Ilić preuzeo je odgovornost za loše rezultate i selidbu Krupe u Prvu ligu Republike Srpske.

Krupa je i pored pobjede nad Slobodom u Tuzli već jednom nogom u nižem rangu, mada postoji teoretska mogućnost da se to ipak ne dogodi. Prije svega ukoliko neko od boljeplasiranih rivala ne dobije licencu za takmičenje, ali Dragomir Ilić o tome ne želi ni da razmišlja.

Mislim da ne bi bilo sportski da svoju budućnost gradimo na tuđoj nesreći. Činjenica je da smo jednom nogom već u nižem rangu i ja za to na sebe preuzimam najveću odgovornost - rekao je Ilić.

Pomalo je ljut na sebe, jer nije procijenio da ekipi trebaju provjereni igrači poslije odlaska nosilaca igre prošlog ljeta Elvira Koljića i Aleksandra Vukotića.

- Vjerovao sam u ono što smo radili u prvom dijelu sezone, ali se ispostavilo da smo napravili neke kardinalne greške, koje su nas na kraju skupo koštale. Mislim tu prije svega na to da nismo uspjeli da nađemo adekvatne zamjene za fudbalere koji su nas napustili i sada smo tu gdje jesmo. Naravno da nam je žao zbog svega, ali nije tragedija - istakao je Ilić.

Pogled na klupsku listu strijelaca najplastičnije objašnjava najveći problem ove sezone. Na njoj je Koljić sa osam pogodaka i dalje prvi strijelac, iako je odigrao samo sedam kola prije nego što je krajem avgusta 2018. potpisao za Univerzitateu iz Krajove. Stvari su se malo popravile u drugom dijelu sezone, jer su Almir Aganspahić i Marko Brtan sporadično pokazivali da mogu biti igrači odluke, ali kada se podvuče crta, to nije bilo dovoljno.

Krupljani su, inače, dugo bili na posljednjem mjestu, ali su povratkom dokazanog stručnjaka Slobodana Starčevića, trenera koji je i tvorac najvećih uspjeha ovog kluba, polako, ali sigurno, počeli da hvataju priključak u borbi za opstanak. U devet utakmica osvojili su 14 bodova, samo dva manje nego u prethodne 22, ali ni to nije bilo dovoljno.

- Kada sam se vratio naglasio sam da samo kroz agresivan pristup i napadačku igru možemo da se nadamo opstanku. To se pokazalo kao tačno, jer smo, osim na “Koševu”, u svim ostalim susretima bili bolji rival, ofanzivniji i sa više šansi. Nažalost, nisu nas pratili adekvatni rezultati, pa smo sada u veoma teškoj situaciji. Međutim, dok god ima teorije, mi se nećemo predavati. Igraćemo pošteno do kraja, kao i sve utakmice do sada - naglasio je Starčević.

Ukoliko Krupa ipak bude morala da napusti Premijer ligu, Starčević ističe da će klub uraditi sve da se što prije vrati.

- Igrali smo, paralelno sa Premijer ligom, Kup RS i Kup Banjaluke, sa ekipom koja bi trebalo da bude nosilac igre u Prvoj ligi RS. Imamo kostur tima koji će, vjerujem, nakon samo godinu izboriti povratak u Premijer ligu. Što se tiče postojećeg igračkog kadra, sa nekim fudbalerima ćemo se rastati, neke pokušati da zadržimo, ali o tome kasnije. Da prvo uradimo ovaj posao do kraja, časno i pošteno - zaključio je Starčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana