Драгомир Илић. потпредсједник Крупе: Остаћемо скромни и послије финала

Дарко Пашагић
Драгомир Илић. потпредсједник Крупе: Остаћемо скромни и послије финала

Бањалука - Када смо прије девет година кренули практично ни из чега надао сам се да можемо далеко догурати, али сам очекивао да ће за то бити потребан дужи период.

Овако је започео причу потпредсједник Крупе Драгомир Илић послије историјског пласмана најмлађег премијерлигаша у финале Купа БиХ у којем ће се 2. и 9. маја састати са Жељезничаром.

- Кренули смо практично са ледине и из најнижег ранга такмичења са тренером Мирославом Балабаном и расли из сезоне у сезону. Сада смо постали здрава и препознатљива средина, који има професионалне тренере у свим узрасним категоријама са жељом да се и даље развијамо - нагласио је алфа и омега Крупе.

Он каже да се неће ништа промијенити ни послије реванш сусрета финала Купа, којем ће бити домаћини у Крупи на Врбасу.

- Прижељкивали смо да будемо домаћини у другом мечу, да нам у госте дође фудбалска елита и цијеле БиХ, али и шире, да покажемо шта смо све направили за нешто мање од деценије. Ништа се неће промијенити без обзира на исход финалног двомеча са "Жељом". И даље ћемо наставити да будемо скромна фудбалска средина у којој је први и основни задатак афирмација младих играча - наставио је Илић.

Крупа је један од ријетких клубова у Српској и БиХ, која у овом тренутку нема никаквих дуговања.

- За нормално функционисање треба нам годишње близу милион марака, а три четвртине од тог износа прибављамо из властитих џепова. Град Бањалука нам годишње даје 120.000 марака, а ми само за порезе плаћамо 130.000. За сада успијевамо, а надам се да ће тако бити у будућности. Ове године посао нам је олакшан, јер смо успјели да продамо Ирфана Јашаревића и Елвира Кољића. Очекујем да имамо успјешно и трансфер љето, јер смо веома близу продаје Александра Вукотића - рекао је Илић.

У наредном периоду Крупа планира да изгради рефлекторе, али и да још више појача рад омладинске школе, а у Бањалуци ће направити терен како би и омладинске селекције имале још боље услове за напредовање.

Закарић пресудио Слободи

У другом полуфиналном окршају Жељезничар је послије 0:0 на свом терену био убједљив на гостовању код тузланске Слободе и славио са 4:1. Јунак побједе био је Горан Закарић, који је постигао три гола (36, 44. и 75. минут). Четврти гол за Сарајлије постигао је Војо Убипарип у 51. минуту, а једини гол за Слободу, која је повела у овом сусрету, дао је Анел Хусић у 18. минуту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана