Драгољуб Видачић напустио клупу кошаркаша Леотара

Милан Зубовић
Драгољуб Видачић напустио клупу кошаркаша Леотара

Бањалука - Послије двије сезоне проведене на клупи Леотара тренер Драгољуб Видачић растао се са клубом из Требиња.

Некадашњи врсни плејмејкер који је оставио дубоке трагове у свим екипама за које је наступао одлучио је да направи искорак у тренерској каријери, а прије него се вратио у град подно Леотара радио је у Варди ХЕ из Вишеграда и сарајевској Босни.

- Остао сам у добрим односима са свим људима из клуба где сам провео две одличне године, али је дошло време да кренем даље и потражим нове спортске изазове. Већ сам шесту сезону одрадио у Лиги БиХ и дошло је до малог засићења јер се ствари у самом првенству нису кретале ка бољем па желим да урадим нешто ново у животу - рекао је Видачић.

Један од разлога за повратак у Београд су породичне обавезе, као и неизвјесност у формирању тима за идућу сезону.

- После разговора са породицом одлучио сам се на овај потез јер остали чланови имају неке своје обавезе и лакше им је када су у Београду. Уједно, мало ме уморило чекање од маја да се види каква ће се екипа формирати, какве ће бити амбиције и како ће клуб функционисати, а све то се завршило пре десетак дана. Доста ми је борбе за плеј-оф која ме није изморила, али једноставно се морало кренути даље - казао је Видачић који је још једном истакао захвалност свим људима у клубу на одличној сарадњи.

За сада нема ангажман и чека на понуде, а није му битно да ли ће то бити неки тим из Србије или из неке земље из региона, односно Европе.

- Сезона ускоро почиње, сви клубови су попуњени и било ми је јасно да неко време нећу радити, а увек постоји могућност да се отвори неко место или дође до смене у неком тиму из Србије или иностранства па ћемо да видимо. Очекујем понуде и сигурно ће их ускоро бити - истакао је Видачић.

Стање у Лиги БиХ

Велики су изгледи да Лига БиХ идуће сезоне броји десет умјесто планираних 12 клубова.

- Можда је то објективно стање да постоји само десет јаких клубова који су у стању да испрате цело првенство. Квалитетних играча има и ако буде десет екипа поправиће се квалитет што има својих предности, а мане ће тек да се виде - рекао је Видачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана