Dragana Zubac oduševila na kadetskom prvenstvu: Stopama sestara Dabović

Milan Zubović
Dragana Zubac oduševila na kadetskom prvenstvu: Stopama sestara Dabović

Banjaluka - Još jedan biser stiže iz Ženskog košarkaškog kluba Mladi Krajišnik koji je godinama poznat kao rasadnik talenata. Riječ je o Dragani Zubac, najkorisnijoj igračici završnog turnira prvenstva Republike Srpske za kadetkinje koja je na tri utakmice ostvarila učinak od 110 poena i 52 skoka.

Prema njenim riječima, dobre partije koje je pružala na ovom turniru rezultat su dobrih treninga i rada sa seniorskom ekipom.

- Bilo je odlično na završnom turniru gdje smo pokazale da smo trenutno bez premca u Republici Srpskoj i lako smo stigle do novog trofeja. Nismo imale većih problema da dođemo do prvog mjesta i ponosne smo na ostvareni rezultat. S obzirom na to da nastupam i za seniorski tim Mladog Krajišnika sa kojim igram protiv mnogo starijih košarkašica, nije mi bilo teško boriti se protiv vršnjakinja - izjavila je Dragana Zubac.

Poslije odlaska trenera Dejana Kosića na klupu "malenih" stigao je iskusni stručnjak Drago Karalić čiji je rad sa ekipom pohvalila.

- Oba trenera su sjajna, ali ima mnogo razlike u njihovom radu. Na primjer, kod Kosića smo mnogo radile na kondiciji, dok je kod Karalića primaran rad sa loptom, a fizička sprema je u drugom planu mada nije nimalo zapostavljena. Rezultati rada jasno se vide u Ligi BiH gdje vrlo dobro igramo ove sezone - izjavila je mlada košarkašica.

Veliku podršku ima u starijoj sestri Nikolini koja je takođe član "malenih" i zbog koje je počela da trenira.

- Nikolina je prva počela i nakon godinu pridružila sam joj se pa smo zajedno trenirale u Herceg Novom. Potom sam imala neke ponude da odem u Australiju, ali sam se odlučila za Banjaluku. Sa sestrom se odlično slažem na parketu mada sam jednom igrala protiv nje dok je bila član Lovćena i nismo se uopšte štedjele - dodala je Dragana.

Njih dvije rođene su u Nevesinju, ali su odrasle u Herceg Novom i s obzirom na to, logično je da su joj idoli sestre Milica i Ana Dabović koje su takođe iz ovog mjesta sa Crnogorskog primorja.

- Milica i Ana su moji sportski idoli, malo zbog toga što smo iz Herceg Novog, ali mnogo više zbog dobrih igara koje njih dvije pružaju na parketu. Želja mi je da jednog dana dostignem njihov nivo i budem dio reprezentacije Srbije. O odlasku u inostranstvo ne razmišljam mnogo, ali bih željela da zaigram u nekom klubu iz Australije - naglasila je Dragana.

Statistika

Ove sezone u Ligi BiH propustila je nekoliko utakmica zbog povrede koljena, a na 13 mečeva prosječno je postizala 9,3 poena uz 7,9 skokova i 1,5 asistencija.

Nagrada Fondacije

Kao najbolji strijelac U17 Međunarodne ženske košarkaške lige (NjABA) dobila je plaketu Fondacije "Nataša Kovačević".

- To priznanje mi dosta znači jer nosi ime proslavljene košarkašice iz Srbije koja je svojim primjerom nakon teške nesreće pokazala kako se treba boriti u životu i nikada ne odustati od svojih snova. Ona je veliki uzor svim mlađim košarkašicama - izjavila je Dragana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana