Dragana Benića zaboljele izjave predsjednika Borca Branka Kovačevića: Treneri samo kose travu na stadionu

Dušan Repija
Dragana Benića zaboljele izjave predsjednika Borca Branka Kovačevića: Treneri samo kose travu na stadionu

Banjaluka - Najava predsjednika Borca Branka Kovačevića da će svim trenerima mlađih kategorija biti ponuđene minimalne plate od 395 maraka i da onima kojima se ne sviđa mogu da idu dodatno je uzdrmala i onako ne baš sjajnu situaciju u banjalučkom klubu.

Treneri u omladinskoj školi iza sebe imaju rezultate, rade u gotovo nemogućim uslovima, plate im kasne pola godine, a kako stvari stoje, mogle bi im biti znatno umanjene. U razgovoru sa nekoliko trenera saznali smo da oni neće pristati na takve uslove, pa se postavlja pitanje ko će voditi brigu o skoro 200 mladih fudbalera iako čelnici kluba najavljuju da imaju ljude spremne da rade za minimalac ukoliko sadašnji treneri odluče da ne prihvate ponuđene uslove. 

- Sve što znam o tome čitam iz medija. Mislim da to nije način da nam saopšte svoje ideje, za koje mislim da nisu dobre. Ipak, više mi je zasmetalo to što nas predsjednik proziva da smo uzimali novac od roditelja, točili gorivo na račun kluba i slično. Svi imamo ime i prezime, a kada nekog optužiš red je da ga imenuješ. Ne mogu da tvrdim nešto u tuđe ime, ali bih dao život da tako nešto nije uradio nijedan trener Borca. Ako se neko od roditelja javi i kaže da sam uzeo jednu jedinu marku, javno kažem da nikad više neću kročiti na Gradski stadion - rekao je trener pionira Dragan Benić.

Mnogo gorčine skupilo se u nekada odličnom strijelcu kojem su "crveno-plave" boje u srcu.

- Znam da predsjednik sada može reći da nije mislio na mene nego na nekog drugog, ali to ne mijenja stvar. Zašto niko ne kaže u kakvim uslovima radimo, da treniramo u krugu kasarne Kozara na improvizovanom terenu i stazi koju smo sami osposobili, a da smo prvi na tabeli u većini kategorija. Lično sam preko poznanstava i prijatelja u klub donio 100 lopti, a kada sam došao nismo imali nijednu. Da ne pričam za markere, rekvizite za trening... Pa lično smo Predrag Majkić i ja napravili česmu da se djeca bar mogu umiti, više puta smo kosili teren, čak nam je pomagao roditelj jednog našeg člana, da ne pričam kako smo dovozili kosilicu sa Gradskog stadiona u krug kasarne. Poslije svega mislim da nismo zaslužili da nas prozivaju po novinama i a to ću reći i predsjedniku lično - u dahu navodi Benić.

On nije naveo da li će ostati i dalje u klubu, a za sada je sigurno da će uprava kluba morati tražiti novog trenera kadeta, jer je Zoran Dragišić preuzeo Tekstilac. Sidro bi mogao da digne i trener juniora Željko Vranješ, koji je blizu klupe prnjavorskog Ljubića.

- Lako je naći čovjeka koji će raditi u Borcu bez novca, ali je pitanje koliko je takav čovjek stručan. U posljednjih pet godina napravili smo veliki pomak u školi, rezultati govore kako radimo i zaista bi bila velika šteta da ne nastavimo ovako. Plašim se da bi se sve moglo raspasti i da bi u klub mogli doći ljudi koji nemaju stručnost da rade sa omladinskim kategorijama, najvažnijim dijelom svakog organizovanog kluba - rekao je jedan od trenera.

Vratio se Radulović

Aleksandar Radulović se ipak vraća u Borac, pošto mu je propao transfer na Maltu. Sa matičnim klubom pokušaće da se vrati u Premijer ligu, a potpisao je ugovor na tri godine.

- Drago mi je što ću ponovo igrati na Gradskom stadionu i pred našim navijačima - rekao je Radulović.

Ni on, kao ni ostala ugovorena pojačanja još nisu potpisali ugovor, a očekuje se da će to biti urađeno sljedeće sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana