Драгана Бенића забољеле изјаве предсједника Борца Бранка Ковачевића: Тренери само косе траву на стадиону

Душан Репија
Драгана Бенића забољеле изјаве предсједника Борца Бранка Ковачевића: Тренери само косе траву на стадиону

Бањалука - Најава предсједника Борца Бранка Ковачевића да ће свим тренерима млађих категорија бити понуђене минималне плате од 395 марака и да онима којима се не свиђа могу да иду додатно је уздрмала и онако не баш сјајну ситуацију у бањалучком клубу.

Тренери у омладинској школи иза себе имају резултате, раде у готово немогућим условима, плате им касне пола године, а како ствари стоје, могле би им бити знатно умањене. У разговору са неколико тренера сазнали смо да они неће пристати на такве услове, па се поставља питање ко ће водити бригу о скоро 200 младих фудбалера иако челници клуба најављују да имају људе спремне да раде за минималац уколико садашњи тренери одлуче да не прихвате понуђене услове. 

- Све што знам о томе читам из медија. Мислим да то није начин да нам саопште своје идеје, за које мислим да нису добре. Ипак, више ми је засметало то што нас предсједник прозива да смо узимали новац од родитеља, точили гориво на рачун клуба и слично. Сви имамо име и презиме, а када неког оптужиш ред је да га именујеш. Не могу да тврдим нешто у туђе име, али бих дао живот да тако нешто није урадио ниједан тренер Борца. Ако се неко од родитеља јави и каже да сам узео једну једину марку, јавно кажем да никад више нећу крочити на Градски стадион - рекао је тренер пионира Драган Бенић.

Много горчине скупило се у некада одличном стријелцу којем су "црвено-плаве" боје у срцу.

- Знам да предсједник сада може рећи да није мислио на мене него на неког другог, али то не мијења ствар. Зашто нико не каже у каквим условима радимо, да тренирамо у кругу касарне Козара на импровизованом терену и стази коју смо сами оспособили, а да смо први на табели у већини категорија. Лично сам преко познанстава и пријатеља у клуб донио 100 лопти, а када сам дошао нисмо имали ниједну. Да не причам за маркере, реквизите за тренинг... Па лично смо Предраг Мајкић и ја направили чесму да се дјеца бар могу умити, више пута смо косили терен, чак нам је помагао родитељ једног нашег члана, да не причам како смо довозили косилицу са Градског стадиона у круг касарне. Послије свега мислим да нисмо заслужили да нас прозивају по новинама и а то ћу рећи и предсједнику лично - у даху наводи Бенић.

Он није навео да ли ће остати и даље у клубу, а за сада је сигурно да ће управа клуба морати тражити новог тренера кадета, јер је Зоран Драгишић преузео Текстилац. Сидро би могао да дигне и тренер јуниора Жељко Врањеш, који је близу клупе прњаворског Љубића.

- Лако је наћи човјека који ће радити у Борцу без новца, али је питање колико је такав човјек стручан. У посљедњих пет година направили смо велики помак у школи, резултати говоре како радимо и заиста би била велика штета да не наставимо овако. Плашим се да би се све могло распасти и да би у клуб могли доћи људи који немају стручност да раде са омладинским категоријама, најважнијим дијелом сваког организованог клуба - рекао је један од тренера.

Вратио се Радуловић

Александар Радуловић се ипак враћа у Борац, пошто му је пропао трансфер на Малту. Са матичним клубом покушаће да се врати у Премијер лигу, а потписао је уговор на три године.

- Драго ми је што ћу поново играти на Градском стадиону и пред нашим навијачима - рекао је Радуловић.

Ни он, као ни остала уговорена појачања још нису потписали уговор, а очекује се да ће то бити урађено сљедеће седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана