Dragan Nikolić, novi trener Igokee, za Glas Srpske: Igrači moraju shvatiti da žive od odbrane

Milan Zubović
Dragan Nikolić, novi trener Igokee, za Glas Srpske: Igrači moraju shvatiti da žive od odbrane

Laktaši - Novi trener Igokee Dragan Nikolić najavio je da niko od igrača neće imati zagarantovanu minutažu i da svaki kreće od nule. Poručio je da uprava pred njega nije postavila nikakav poseban cilj, ali je njegova obaveza da ostvari što više pobjeda i što ranije osigura opstanak u regionalnom takmičenju.

- Nema konkretnog cilja i mesta na tabeli, a nisam osoba ni koja licitira brojevima oko plasmana. Najvažnije je da ekipa dobro igra i iz toga će doći dobar rezultat - rekao je Nikolić za "Glas Srpske".

Poznat je kao energičan trener koji emocije pokazuje tokom igre i tajm-auta, i neko je ko insistira na gvozdenoj disciplini. Njegov prvi zadatak definitivno će biti zavođenje reda u defanzivi, jer Igokea ima najlošiju odbranu na Jadranu.

- Mnogo toga je do "glava" igrača i kada pobede sebe kao najveće protivnike, počeće da pobeđuju i ostale timove. Prvenstveno moraju shvatiti da žive od odbrane jer je onda mnogo jednostavnije igrati u napadu. Još je rano da napravim neku duboku procenu atmosfere i bitno je da radimo. Gledao sam uživo Igokeu, kao i većinu utakmica na televiziji, pa sam dosta upoznat sa timom, koji ima veliki napadački potencijal i arsenal. Međutim, igračima se mora objasniti da pobeda dolazi iz odbrane, iako nisam neko ko košarku deli na napad i odbranu - dodao je Nikolić.

Prvi zadatak imaće već u petak, kada mu na noge u 13. kolu stiže Cibona.

- Najnormalnije se spremamo za utakmicu protiv Cibone, koja je veoma bitna za nas, ali i njih, jer su otpustili dva igrača pa sa određenim promenama počinjemo ovaj susret, dok ćemo videti ko će bolje da se adaptira nakon promena. Tek sam došao i ne znam na čemu sam, mada sigurno neću praviti dodatnu konfuziju. Nije lako usred sezone preuzeti tim koji su već trenirala dva trenera koja su kvalitetno radila, ali šta je, tu je. Imamo deset utakmica da odigramo i samo na to smo fokusirani - istakao je Nikolić.

Igrački kadar je doživio nekoliko promjena tokom sezone, ali prema riječima novog stratega, u skorije vrijeme neće biti ništa.

- Rano je pričati o nekim promenama i postojećem timu treba dati priliku da se pokaže i treba verovati u njega. Kada dođe novi trener, sve počinje od nule i svi imaju šansu da se pokažu - naglasio je Nikolić.

Igokea je sastavljena od nekoliko poznatih košarkaša koji su igrali širom Evrope, kao i nekolicine mladih od kojih se očekuje da stasaju i narednih sezone budu nosioci igre. Evidentno je da među njima postoji jaz u kvalitetu i iskustvu, koji će novi trener morati da smanji na minimum.

- Nema premošćavanja i svi moraju biti svesni da će biti žrtve nečega da bi bio postignut što bolji rezultat. Moraju da shvate da igrače ne delim na stare i mlade jer su svi isti. Svi kreću od nule, imam neke planove kako da razdrmam ekipu i sve je posvećeno Ciboni - zaključio je Nikolić.

Prvi meč ova dva tima igran u Zagrebu Igokea je riješila svoju korist. Aleksandrovčani imaju četiri pobjede i osam poraza, dok Zagrepčani imaju trijumf više i poraz manje.

Sve pohvale klubu

Pohvalio bih organizaciju kluba i dodao da će donijeti energiju u ekipu.

- Rasterećen sam došao u sjajan klub i ovo je veliki korak u mojoj karijeri. Vodio sam Karpoš u ABA ligi, kao i poljski Košalin, ali Igokea je nešto sasvim drugo jer je veliko ime u regionu, a ujedno i velika obaveza. Zadovoljstvo je što sam deo fantastičnog kolektiva i svi znaju za moju energiju - kazao je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana