Драган Николић, нови тренер Игокее, за Глас Српске: Играчи морају схватити да живе од одбране

Милан Зубовић
Драган Николић, нови тренер Игокее, за Глас Српске: Играчи морају схватити да живе од одбране

Лакташи - Нови тренер Игокее Драган Николић најавио је да нико од играча неће имати загарантовану минутажу и да сваки креће од нуле. Поручио је да управа пред њега није поставила никакав посебан циљ, али је његова обавеза да оствари што више побједа и што раније осигура опстанак у регионалном такмичењу.

- Нема конкретног циља и места на табели, а нисам особа ни која лицитира бројевима око пласмана. Најважније је да екипа добро игра и из тога ће доћи добар резултат - рекао је Николић за "Глас Српске".

Познат је као енергичан тренер који емоције показује током игре и тајм-аута, и неко је ко инсистира на гвозденој дисциплини. Његов први задатак дефинитивно ће бити завођење реда у дефанзиви, јер Игокеа има најлошију одбрану на Јадрану.

- Много тога је до "глава" играча и када победе себе као највеће противнике, почеће да побеђују и остале тимове. Првенствено морају схватити да живе од одбране јер је онда много једноставније играти у нападу. Још је рано да направим неку дубоку процену атмосфере и битно је да радимо. Гледао сам уживо Игокеу, као и већину утакмица на телевизији, па сам доста упознат са тимом, који има велики нападачки потенцијал и арсенал. Међутим, играчима се мора објаснити да победа долази из одбране, иако нисам неко ко кошарку дели на напад и одбрану - додао је Николић.

Први задатак имаће већ у петак, када му на ноге у 13. колу стиже Цибона.

- Најнормалније се спремамо за утакмицу против Цибоне, која је веома битна за нас, али и њих, јер су отпустили два играча па са одређеним променама почињемо овај сусрет, док ћемо видети ко ће боље да се адаптира након промена. Тек сам дошао и не знам на чему сам, мада сигурно нећу правити додатну конфузију. Није лако усред сезоне преузети тим који су већ тренирала два тренера која су квалитетно радила, али шта је, ту је. Имамо десет утакмица да одиграмо и само на то смо фокусирани - истакао је Николић.

Играчки кадар је доживио неколико промјена током сезоне, али према ријечима новог стратега, у скорије вријеме неће бити ништа.

- Рано је причати о неким променама и постојећем тиму треба дати прилику да се покаже и треба веровати у њега. Када дође нови тренер, све почиње од нуле и сви имају шансу да се покажу - нагласио је Николић.

Игокеа је састављена од неколико познатих кошаркаша који су играли широм Европе, као и неколицине младих од којих се очекује да стасају и наредних сезоне буду носиоци игре. Евидентно је да међу њима постоји јаз у квалитету и искуству, који ће нови тренер морати да смањи на минимум.

- Нема премошћавања и сви морају бити свесни да ће бити жртве нечега да би био постигнут што бољи резултат. Морају да схвате да играче не делим на старе и младе јер су сви исти. Сви крећу од нуле, имам неке планове како да раздрмам екипу и све је посвећено Цибони - закључио је Николић.

Први меч ова два тима игран у Загребу Игокеа је ријешила своју корист. Александровчани имају четири побједе и осам пораза, док Загрепчани имају тријумф више и пораз мање.

Све похвале клубу

Похвалио бих организацију клуба и додао да ће донијети енергију у екипу.

- Растерећен сам дошао у сјајан клуб и ово је велики корак у мојој каријери. Водио сам Карпош у АБА лиги, као и пољски Кошалин, али Игокеа је нешто сасвим друго јер је велико име у региону, а уједно и велика обавеза. Задовољство је што сам део фантастичног колектива и сви знају за моју енергију - казао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана