Драган Мићић тренер Звијезде 09: Звијезда има све да дође до титуле

Данијел Радујковић
Драган Мићић тренер Звијезде 09: Звијезда има све да дође до титуле

Бијељина - Нови тренер Звијезде 09 Драган Мићић има задатак да овај клуб одведе у Премијер лигу БиХ. Како је то раније већ урадио са Дрином, зна шта је све потребно да би испунио тај циљ, а сматра да тим из етно-села Станишићи има све потребне предуслове.

 

Мићић је ове зиме дошао на клупу Звијезде, а с њим и велики број појачања које треба уклопити уочи другог дијела сезоне у којем ће његов тим јурити титулу са Рудар Приједором, који има два бода више и Дрином која је исто толико иза њих. Он зна да га очекује тежак посао и врло вјероватно велика борба до посљедњег кола, али вјерује у свој тим, који ће у наредном периоду појачати још два играча.

- Са постојећим играчким кадаром и појачањима која ћемо довести можемо остварити циљ. Имамо све услове за то, а у досадашњем дијелу припрема обавили смо добар посао. Дошао нам је поприличан број играча, али јуримо још једног шпица. Сматрам да нам је потребан такав играч, као и један штопер и с тим бисмо затворили свеску што се тиче појачања. Имамо у глави имена, али остаје да су поклопе коцкице. Чекамо још једног странца, Бразилца Густава Луиса Силву, који игра на том мјесту. Погледаћемо да ли је он за нас, а онда ћемо прећи на ову другу варијанту ако буде потребно. Ту су већ Рафаел и Рамон. У 20 минута меча и једном тренингу нисмо могли видјети све, али оно што јесмо то је да су перфидни техничари, да имају одличан пријем и предају. То није спорно, али зависи како ће се уклопити - казао је Мићић.

Он има велики изазов, али то га је и привукло да дође у Звијезду. Уз борбу у лиги, покушаће да направи додатни напредак у Купу БиХ, гдје су догурали до полуфинала.

- Амбициозни газда Борис Станишић чврсто је ријешио да изборимо план, па је то изазов за мене. Клуб из године у годину расте, а ми све дижемо на виши ниво. Очекујем пласман у Премијер лигу и да се нећемо задржати на томе, већ да направимо корак даље. Имамо Куп, покушаћемо и ту изненадити. Пратимо европски фудбал и видимо да се дешавају изненађења, тако да уз срећу, надам се, и ми можемо нешто тако - додао је Мићић.

Звијезда је у јесењем дијелу првенства у 16 мечева постигла 28 голова, што је податак који Мићић жели да поправи, поготово што је он био нападач.

- Тежићу офанзивној игри, екипа која жели у виши ранг мора играти нападачки. Играћемо на гол више, то је једини начин. Рудар је први и морамо јурити да га престигнемо. Сматрам да је и Дрина конкуренција, али не бих ни остале отписивао. Сви ривали ће бити силно мотивисани против нас и пружаће и више од својих могућности. Ниједан меч неће бити лак - закључио је Мићић.

Његов тим је одиграо 1:1 у пријатељском мечу са Напретком из Крушевца, а у суботу га очекује дуел са Радником.

Звезда поред Звијезде

Драган Мићић сада предводи Звијезду, а некада је био члан Црвене звезде, коју и дан-данас прати, а редовно се чује са бившим саиграчима. Са Перицом Огњеновићем сарађује у У18 репрезентацији Србије, гдје му је помоћник.

- Види се велики помак. Направили су добар избор играча и имали су одличне резултате. Било је финансијских проблема, али драго ми је што се то поправља и што ће моћи довести још добрих играча. Од бивших саиграча у контакту сам са Гораном Буњевчевићем, Гораном Ђоровићем, Леом Лерицем. Миодраг Пантелић је са мном у Звијезди. Дружимо се када имамо слободног времена. Одиграмо некада мали фудбал - истакао је Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана