Dragan Marković, bivši selektor rukometaša BiH: Obećali mi pola države, a ne daju mi ni moje pare

Dušan Repija
Dragan Marković, bivši selektor rukometaša BiH: Obećali mi pola države, a ne daju mi ni moje pare

Banjaluka - Najuspješniji selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković doživio je da zarađeni novac mora tražiti putem suda, jer su se čelnici RS BiH oglušili na sve njegove pozive za dogovor kako bi bilo izbjegnuto ponošenje tužbe.

Čovjek koji je odveo reprezentaciju na jedino veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo 2014. godine, potražuje čak 24 plate iz perioda od 2011. do 2016. godine. Dakle, nisu sve plate iz posljednje dvije godine ugovora, nego su se zaostaci gomilali godinama.

- Kada sam dolazio rekli su mi da će mi prepisati pola države, a sada smo došli do toga da tražim svoj novac uz pomoć pravosudnih organa, jer sam vidio da je đavo odnio šalu. U savezu su se desile kozmetičke promjene, ali mislim da je to ista klika koja je i bila. Stvaranjem novog saveza i pokušajem da dobiju novi poreski broj automatski bi bili izvarani svi kojima se duguje - rekao je Marković.

Zato je odlučio da presavije tabak i traži zarađen novac. Ističe da je nekoliko puta tražio da sa dugovanjima budu upoznati članovi Izvršnog obora, ali da se to nije desilo.

- To pitanje nikada nije došlo na dnevni red. Ćutao sam do sada, nisam želio ništa da iznosim u javnost, ali sada sam bio primoran. Da su stvari posložene kako treba, dobio bih nagradu za životno djelo, jer sam uradio nešto što niko drugi nije, a ovako svoj novac moram da tražim onako kako nisam htio - rekao je Marković.

Situacija u RS BiH daleko je od dobre. Veliko je pitanje kada će i da li će stvari biti pomjerene sa mrtve tačke, jer nema nikakvih naznaka da će se tako nešto desiti, što priznaje i predsjednik Amir Zahirović.

  • To su sve repovi koji su ostali iza bivše uprave, razumijem ljude koji tuže i traže svoja prava. Marković se nije nama obratio, ali i da jeste, ne bih mu ništa mogao obećati. Još jednom ponavljam da dobijanje novog poreskog broja ne bi značilo da smo pobjegli od dugovanja od skoro tri miliona evra, jer smo preuzeli sva prava i obaveze, ali to u Poreskoj upravi FBiH ne smatraju mogućim - rekao je Zahirović.

U kontaktu sa igračima

Iako već duže od godinu nije selektor BiH, Marković ističe da je u kontaktu sa igračima koje je selektovao i trenirao.

- U kontaktu sam sa većinom momaka, dok to ne mogu da kažem za nadređene. Dok sam radio, trudio sam se da to bude pošteno i da rezultati budu najbolji mogući, ali nikada nisam imao poseban odnos sa čelnicima saveza - rekao je Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana