Драган Џајић за Глас Српске: Звезда игра за пострадале у РС

Дарко Пашагић
Драган Џајић за Глас Српске: Звезда игра за пострадале у РС

Београд - Фудбалски клуб Црвена звезда жели да у првом слободном термину одигра хуманитарну утакмицу у Бањалуци за пострадале у поплавама на територији Републике Српске.

Ово је ексклузивно за "Глас Српске" изјавио предсједник Фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић.

- После катастрофалних поплава које се протеклих дана погодиле Републику Српску и Србију спремни смо да у неком слободном термину дођемо у Бањалуку и одиграмо пријатељску утакмицу. У овом тренутку је најмање битно ко би нам био противник, наш стари спортски пријатељ Борац,  репрезентација Републике Српске или неко трећи. Морамо сви заједно у овим тешким тренуцима да се још више ујединимо и покажемо људску величину - нагласио је Џајић.

Истакао је да је иницијатива потекла са "Маракане" и да ће се сљедећих дана, чим се ситуација мало стабилизује, сви у Љутице Богдана ангажовати у вези са овом утакмицом.

- Познато је да Црвена звезда има армију навијача са обе стране Дрине, нарочито у Крајини и целој Републици Српској, као и другим деловима бивше Југославије. Верујем да би Градски стадион био пун, а то је и циљ, да покажемо хуманост и да што више средстава прикупимо за пострадале - нагласио је Џајић. 

Предсједник најтрофејнијег фудбалског клуба на просторима екс-Југославије је још додао да Црвена звезда саосјећа са свима који су претрпјели било какву људску или материјалну штету.

- Зато желимо да дође до одигравања овог хуманитарног сусрета. Црвена звезда на тај начин жели да настави да помаже угроженима и апелује на све институције, фирме и појединце да наставе да показују хуманост и солидарност како би се превазишли тешки дани који су погодили овај део Балкана - рекао је Џајић.

У Фудбалском клубу Борац одушевљени су идејом која је потекла из Београда и надају се да ће утакмица бити веома брзо одиграна.

- Одраније смо жељели да са Црвеном звездом одиграмо пријатељски сусрет. Наравно, сада све ово добија на тежини, јер би меч имао хуманитарни карактер. Спремни смо да будемо ривал некадашњем европском и свјетском шампиону чим се укаже прилика, а надам се да ће то бити веома брзо. Укључићемо се максимално, заједно са Београђанима, у организацију овог сусрета, који би био, не само велики спортски догађај, већ и заједничка хуманитарна мисија Срба са једне и друге стране Дрине. Тако бисмо још једном показали своју нераскидиву везу - истакао је директор Борца Роберт Зрилић.

Утакмица

Посљедњи сусрет Борац и Црвена звезда одиграли су 20. фебруара 2011. године на "Маракани". Београђани су славили са 2:1, а стријелци за "црвено-бијеле" били су Кристијан Борха и Евандро Гебел, док је Дарко Малетић постигао гол за Борац.

Била је то једна од првих утакмица у којој је Црвену звезду са клупе водио један од играча из шампионске генерације из 1991. године Роберт Просинечки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана