Драган Бајић, тренер Игокее: Требало би да кренемо од слова А

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер Игокее: Требало би да кренемо од слова А

Лакташи - Тренер кошаркаша Игокее Драган Бајић сматра да је његов тим изгубио утакмицу почетком треће четвртине када је Цибона повела 18 поена разлике.

Александровчани су успјели да направе велики преокрет и два минута прије краја водили су са шест поена разлике које су просули јер је домаћин направио серију 7:0 и славио са 87:86. Шансу да се прослави имао је Кејтин Рајнхарт који није био прецизан за три поена.

- Остаје жал што нисмо побиједили јер смо имали одличну прилику за то након што смо се вратили из великог резултатског дефицита. Прво полувријеме смо одиграли у грчу и Цибона је била доста добро шутерски расположена и погађала је из немогућих ситуација. Утакмицу смо раније изгубили, а не у самој завршници, и то на отварању другог полувремена када смо били врло лоши у организацији напада што је домаћин искористио и дошао до двоцифрене предности. Ипак, скупили смо снаге да направимо преокрет и то је шаблон како би требало да играмо. Поново бих донио исте одлуке када је напад у питању јер сам желио да нађем најбоље рјешење. Није се тако испоставило и свако може да погријеши, али играчи и даље имају моје пуно повјерење - изјавио је Бајић.

Евидентно је да екипа није уиграна јер су ту тројица недавно пристиглих кошаркаша.

- Један период смо одлично одиграли, али одбрана није на нивоу којег очекујем. Чињеница је да ово нови тим који је још у повоју тако да многе ствари треба поставити на право мјесто и требало би почети од слова А да радимо - истакао је Бајић.

Сада је на распореду пауза у АБА лиги пошто се предстојећег викенда играју Куп такмичења широм Европе. Игокеа брани трофеј и у полуфиналу ће играти против Зрињског, а домаћин турнира је Какањ.

- Многи очекују да ћемо бити апсолутни фаворити на завршном турниру, али није тако јер је Куп специфично такмичење и сви желе да нас побиједе. Наравно, даћемо све од себе да трофеј остане у нашим витринама - казао је Бајић.

Лазић у историји

Црвена звезда синоћ је играла посљедњи меч 20. кола против Задра, а њен капитен Бранко Лазић требало је да одигра 430. утакмицу за овај и тако постане рекордер клуба. Лазић ће на вјечној листи престићи досадашњег рекордера Слободана Николића, који је одиграо 429 утакмица за "црвено-бијеле". Члан је Звезде од 2011. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана