Драган Бајић, тренер Игокее: Опстанак у АБА и даље приоритет

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер Игокее: Опстанак у АБА и даље приоритет

Лакташи - Слављем над Морнаром у 12. колу АБА лиге кошаркаши Игокее колико-толико су се осветили Баранима за елиминацију у квалификацијама за Лигу шампиона.

Александровчани су тријумфовали резултатом 74:69 и уписали другу побједу заредом на свом паркету, а трећу у низу. Тренер домаћих Драган Бајић био је презадовољан тријумфом након којег је његова екипа остала у горњем дијелу табеле и за сада је најпријатније изненађење такмичења.

- Честитам својим момцима који ме одушевљавају из утакмице у утакмицу и дају више од свог максимума. Направили смо велики посао са седам побједа и најпријатније смо изненађење лиге. Вјерујем у момке са којима радим и да нећемо стати на овоме. Када смо се током лиге сусрели са три најјаче екипе (Будућност, Црвена звезда, Цедевита) нисам очекивао да можемо скинути скалп некоме од њих, али сам рекао да ћемо тај период искористити да појачамо тренинг за наредне мечеве, јер смо доста изгубили на почетку сезоне припремајући се за квалификације за Лигу шампиона. Ове три побједе плод су тог рада, али не треба да се заносимо и вјерујем да ће момци чврсто остати на земљи - рекао је Бајић.

Подсјетио је да је једини циљ екипе ове сезоне опстанак у друштву најбољих екипа са Јадрана.

- Сјетите се Тајфуна прошле сезоне који је у једном тренутку имао седам побједа и био најсигурнији од свих клубова који су се борили за опстанак па послије није добио ниједну утакмицу. У врху смо табеле, али се амбиције не мијењају. Опстанак је приоритет и биће нам веома тешко да наставимо оваквим ритмом пошто се остале екипе појачавају док ми остајемо са истим саставом. Ни у гостима ни на домаћем терену нисмо фаворити ни против којег тима у АБА лиги гледајући њихове саставе које имају - истакао је Бајић који ће са својим тимом идуће суботе од 21 час гостовати код Партизана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана