Dragan Bajić, trener Igokee: Nije me potresao Rajtov odlazak

Ivan Dragičević
Dragan Bajić, trener Igokee: Nije me potresao Rajtov odlazak

Laktaši - Pred utakmicu protiv FMP-a Igokea je ostala bez najvećeg igrača koji je ikada igrao u ABA ligi Dorela Rajta.

Poslije četiri vanserijske partije prešao je u Bamberg, a Nijemci su dali bolju ponudu od Anadolu Efesa i Crvene zvezde, tako da je završio kod trenera Andree Trinkijerija gdje će zamijeniti Kvinsija Milera.

Sigurno da je ovo udarac za Aleksandrovčane pred meč sa mladom ekipom iz Železnika koja je do sada upisala tri pobjede u ABA ligi. Duel se igra u nedjelju od 17 časova, a trener Dragan Bajić ističe da ga nije poremetio Rajtov odlazak.

- Nije me potresao njegov odlazak, ove momke imao sam dva mjeseca i sa njima sam se spremao za sezonu. Znam šta mogu da očekujem od svoje ekipe, imamo obavezu da damo sve od sebe, izginemo za svaku loptu, a ne znam hoće li to biti dovoljno za pobjedu. U rudniku sam od prvog dana u Igokei, radimo, treniramo i jedini cilj nam je da opstanemo u ABA ligi. FMP je dobar tim, sastavljen od mladih i talentovanih igrača čiji je lider Filip Čović. Poznajem njihovog trenera Vladimira Jovanovića, radi dobar posao. Očekujem bolji pristup u odnosu na prethodne susrete i da odbrana, prije svega, bude na višem nivou - rekao je Bajić.

Pred košarkaše Igokee nije postavljen imperativ pobjede protiv FMP-a, a poslije tog meča biće odlučeno da li je šampionu BiH potrebno pojačanje usljed Rajtovog odlaska. Inače, njegov supruga Mia zahvalila je Igokei na odličnoj saradnji i tretmanu koji je Amerikanac imao u Laktašima.

- Postigli smo ono što smo dogovorili sa Dorelom, otišao je u Evroligu i nadam se da je to samo usputni stepenik na putu ka povratku u NBA, jer je njemu mjesto u najjačoj ligi svijeta. Igokea je pokazala da je ozbiljan klub, a Dorel vrhunski karakter i profesionalac. Klub je dobio obeštećenje, ali o detaljima ne mogu da govorim. Igrači ne treba da osjećaju pritisak pred naredni duel, prihvatili bismo ovaj skor da nam ga je neko ponudio prije početka sezone. Svi su nas dizali poslije pobjeda protiv Budućnosti i Cedevite i samo smo malo poletjeli. Poraz od MZT-a nas je malo presjekao, a normalno je da se izgubi od Partizana u Beogradu - rekao je generalni menadžer Igor Dodik.

Više protagonizma u nastavku sezone vjerovatno će dobiti Danilo Šibalić kao prvi krilni centar, dok će biti zanimljivo vidjeti kako će se raspodijeliti preostale minute i da li će, pored Stefana Glogovca, i Nikola Jevtović s vremena na vrijeme pokrivati ovu poziciju. Svakako da u nekim varijantama sa niskom petorkom i Đorđe Milošević može da se "popne" na poziciju četvorke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana