Драган Бајић, тренер Игокее: Није ме потресао Рајтов одлазак

Иван Драгичевић
Драган Бајић, тренер Игокее: Није ме потресао Рајтов одлазак

Лакташи - Пред утакмицу против ФМП-а Игокеа је остала без највећег играча који је икада играо у АБА лиги Дорела Рајта.

Послије четири вансеријске партије прешао је у Бамберг, а Нијемци су дали бољу понуду од Анадолу Ефеса и Црвене звезде, тако да је завршио код тренера Андрее Тринкијерија гдје ће замијенити Квинсија Милера.

Сигурно да је ово ударац за Александровчане пред меч са младом екипом из Железника која је до сада уписала три побједе у АБА лиги. Дуел се игра у недјељу од 17 часова, а тренер Драган Бајић истиче да га није пореметио Рајтов одлазак.

- Није ме потресао његов одлазак, ове момке имао сам два мјесеца и са њима сам се спремао за сезону. Знам шта могу да очекујем од своје екипе, имамо обавезу да дамо све од себе, изгинемо за сваку лопту, а не знам хоће ли то бити довољно за побједу. У руднику сам од првог дана у Игокеи, радимо, тренирамо и једини циљ нам је да опстанемо у АБА лиги. ФМП је добар тим, састављен од младих и талентованих играча чији је лидер Филип Човић. Познајем њиховог тренера Владимира Јовановића, ради добар посао. Очекујем бољи приступ у односу на претходне сусрете и да одбрана, прије свега, буде на вишем нивоу - рекао је Бајић.

Пред кошаркаше Игокее није постављен императив побједе против ФМП-а, а послије тог меча биће одлучено да ли је шампиону БиХ потребно појачање усљед Рајтовог одласка. Иначе, његов супруга Миа захвалила је Игокеи на одличној сарадњи и третману који је Американац имао у Лакташима.

- Постигли смо оно што смо договорили са Дорелом, отишао је у Евролигу и надам се да је то само успутни степеник на путу ка повратку у НБА, јер је њему мјесто у најјачој лиги свијета. Игокеа је показала да је озбиљан клуб, а Дорел врхунски карактер и професионалац. Клуб је добио обештећење, али о детаљима не могу да говорим. Играчи не треба да осјећају притисак пред наредни дуел, прихватили бисмо овај скор да нам га је неко понудио прије почетка сезоне. Сви су нас дизали послије побједа против Будућности и Цедевите и само смо мало полетјели. Пораз од МЗТ-а нас је мало пресјекао, а нормално је да се изгуби од Партизана у Београду - рекао је генерални менаџер Игор Додик.

Више протагонизма у наставку сезоне вјероватно ће добити Данило Шибалић као први крилни центар, док ће бити занимљиво видјети како ће се расподијелити преостале минуте и да ли ће, поред Стефана Глоговца, и Никола Јевтовић с времена на вријеме покривати ову позицију. Свакако да у неким варијантама са ниском петорком и Ђорђе Милошевић може да се "попне" на позицију четворке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана