Dragan Bajić, trener Igokee: Ne smijemo mnogo gnjaviti loptu

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener Igokee: Ne smijemo mnogo gnjaviti loptu

Beograd - Košarkaši Igokee nisu uspjeli da dođu do gostujuće pobjede protiv Partizana i doživjeli su poraz rezultatom 65:77 (21:23, 17:20, 11:19, 16:15).

Nakon dva trijumfa u kontrolnim mečevima izabranici trenera Dragana Bajića nisu uspjeli da stignu i do trećeg protiv drastično izmijenjenog tima "crno-bijelih".

- Ima elemenata u igri kojima sam zadovoljan i onima kojima nisam. Moji igrači iz vanjske linije pokazali su veliku dozu agresivnosti tokom većeg dijela utakmice i to je ono na čemu insistiram tako da time mogu biti zadovoljan. Međutim, lako nam je padala koncentracija i primali smo poene na kraju napada dok smo imali i problema sa defanzivnim skokom. Nekoliko puta smo osvajali lotu, ali smo griješili u tranziciji te smo ostajali bez lakih poena. U pozicionom napadu moramo bolje i ne smijemo "gnjaviti" loptu - izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

On u ovom meču nije mogao da računa na povrijeđenog plejmejkera Dezmonda Vašingtona koji se danas vraća u trenažni proces.

- Možda je i ta slaba organizacija napada posljedica neigranja Vašingtona jer smo bili primorani da tražimo alternativu kada izađe Marko Ljubičić mada je bilo momenata kada je sve to dobro izgledalo. Ipak, ima još mnogo posla da se odradi i igrači moraju biti svjesni uloge koju imaju u timu - rekao je Bajić.

Novu provjeru njegov tima imaće već u subotu od 18 časova na svom parketu, dok najvjerovatnije neće biti susreta sa turskim Jesilgiresunom.

- Utakmica sa Partizanom bila je mnogo kvalitetnija kontrola nego ranije sa Sparsima i Bosnom Rojal. Igrali smo kao da je u pitanju prvenstvena utakmica pošto je bilo na granici faula što mi se svidjelo jer je igračima potrebno da se naviknu na jače protivnike. Očekujem sličnu borbu i protiv Cedevite tako da ćemo imati velike koristi od toga meča - istakao je Bajić.

Najbolji kod Igokee bio je Danilo Šibalić sa 19 poena, Aleksandar Ponjavić je dodao 12, a Ljubičić 11. Kod Partizana Marko Pecarski ubacio je 19 poena.

Dvojac napustio Partizan

Đorđe Majstorović više ne trenira sa "crno-bijelima" pa su se potvrdile najave da Partizan neće aktivirati klauzulu i produžiti ugovor na još godinu sa iskusnim centrom. Pripreme je napustio i 22-godišnji bek Janis Dimakopulos koji je prethodnih sedmica bio na probi. Sljedeći dani pokazaće da li će Beograđani uspjeti da angažuju snažnog krilnog centra Antonija Kembela, bivšeg studenta Ohajo univerziteta, kao i da li će ostati Đoko Šalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana