Драган Бајић, тренер Игокее: Не смијемо много гњавити лопту

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер Игокее: Не смијемо много гњавити лопту

Београд - Кошаркаши Игокее нису успјели да дођу до гостујуће побједе против Партизана и доживјели су пораз резултатом 65:77 (21:23, 17:20, 11:19, 16:15).

Након два тријумфа у контролним мечевима изабраници тренера Драгана Бајића нису успјели да стигну и до трећег против драстично измијењеног тима "црно-бијелих".

- Има елемената у игри којима сам задовољан и онима којима нисам. Моји играчи из вањске линије показали су велику дозу агресивности током већег дијела утакмице и то је оно на чему инсистирам тако да тиме могу бити задовољан. Међутим, лако нам је падала концентрација и примали смо поене на крају напада док смо имали и проблема са дефанзивним скоком. Неколико пута смо освајали лоту, али смо гријешили у транзицији те смо остајали без лаких поена. У позиционом нападу морамо боље и не смијемо "гњавити" лопту - изјавио је тренер Игокее Драган Бајић.

Он у овом мечу није могао да рачуна на повријеђеног плејмејкера Дезмонда Вашингтона који се данас враћа у тренажни процес.

- Можда је и та слаба организација напада посљедица неиграња Вашингтона јер смо били приморани да тражимо алтернативу када изађе Марко Љубичић мада је било момената када је све то добро изгледало. Ипак, има још много посла да се одради и играчи морају бити свјесни улоге коју имају у тиму - рекао је Бајић.

Нову провјеру његов тима имаће већ у суботу од 18 часова на свом паркету, док највјероватније неће бити сусрета са турским Јесилгиресуном.

- Утакмица са Партизаном била је много квалитетнија контрола него раније са Спарсима и Босном Ројал. Играли смо као да је у питању првенствена утакмица пошто је било на граници фаула што ми се свидјело јер је играчима потребно да се навикну на јаче противнике. Очекујем сличну борбу и против Цедевите тако да ћемо имати велике користи од тога меча - истакао је Бајић.

Најбољи код Игокее био је Данило Шибалић са 19 поена, Александар Поњавић је додао 12, а Љубичић 11. Код Партизана Марко Пецарски убацио је 19 поена.

Двојац напустио Партизан

Ђорђе Мајсторовић више не тренира са "црно-бијелима" па су се потврдиле најаве да Партизан неће активирати клаузулу и продужити уговор на још годину са искусним центром. Припреме је напустио и 22-годишњи бек Јанис Димакопулос који је претходних седмица био на проби. Сљедећи дани показаће да ли ће Београђани успјети да ангажују снажног крилног центра Антонија Кембела, бившег студента Охајо универзитета, као и да ли ће остати Ђоко Шалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана