Dragan Bajić, trener Igokee: Moramo smanjiti greške u napadu

Milan Zubović
Dragan Bajić, trener Igokee: Moramo smanjiti greške u napadu

Bar - Nakon što su prošle sezone zauzeli peto mjesto u ABA ligi, košarkaši Igokee istu poziciju osvojili su i na premijernom izdanju Superkupa ABA lige u Baru.

U borbi za plasman Aleksandrovčani su pobijedili Partizan rezultatom 74:64 (18:15, 12:19, 16:15, 28:15) i tako im se na neki način revanširali za poraz u pripremnom periodu prije manje od mjesec u Beogradu. Najefikasniji kod pobjednika bio je Stefan Glogovac sa 20, a Dezmond Vašington dodao je 17, dok je Nikola Jevtović ubacio 13 poena. Kod Partizana najefikasniji je bio Najdžel Vilijams-Gos sa 18 poena.

- Hvala organizatoru na dobro organizovanom turniru koji je opravdao očekivanja i došao u pravo vrijeme jer smo odigrali samo četiri utakmice u pripremnom periodu, što je premalo. Ove tri utakmice protiv Mege, FMP-a i Partizana pokazale su dosta toga kada je u pitanju naša igra, u kojoj ima prostora za napredak. Zadovoljniji sam odbranom nego napadom, jer smo gubili dosta lopti pa to moramo korigovati do početka prvenstva - rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Njegovi izabranici odlično su odigrali posljednju četvrtinu, a prednjačio je plejmejker Dezmond Vašington koji je ubacio 14 od svojih 17 poena uz četiri trojke.

- U sve tri utakmice on je bio dosta samozatajan da bi onda bljesnuo. Još se traži u sistemu igre koji forsiram, ali je jasno da ima kvalitet te mu treba još vremena da igra u kontinuitetu - istakao je Bajić.

Prvu utakmicu u novoj sezoni ABA lige Igokea će odigrati 2. oktobra protiv Olimpije u gostima, zatim dočekuju Budućnost i gostuju Cedeviti.

-  Pred nama je težak raspored na startu, ali svi protivnici nama će biti teški, mada se ne plašimo nikoga jer vjerujem u svoj tim. Sada smo fokusirani na prvo kolo i meč sa Olimpijom - dodao je Bajić.

Superkup je osvojila Cedevita koja je u finalu bila bolja od Budućnosti sa 78:69, a Andrija Stipanović proglašen je za MVP-a turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana