Драган Бајић, тренер Игокее: Морамо смањити грешке у нападу

Милан Зубовић
Драган Бајић, тренер Игокее: Морамо смањити грешке у нападу

Бар - Након што су прошле сезоне заузели пето мјесто у АБА лиги, кошаркаши Игокее исту позицију освојили су и на премијерном издању Суперкупа АБА лиге у Бару.

У борби за пласман Александровчани су побиједили Партизан резултатом 74:64 (18:15, 12:19, 16:15, 28:15) и тако им се на неки начин реванширали за пораз у припремном периоду прије мање од мјесец у Београду. Најефикаснији код побједника био је Стефан Глоговац са 20, а Дезмонд Вашингтон додао је 17, док је Никола Јевтовић убацио 13 поена. Код Партизана најефикаснији је био Најџел Вилијамс-Гос са 18 поена.

- Хвала организатору на добро организованом турниру који је оправдао очекивања и дошао у право вријеме јер смо одиграли само четири утакмице у припремном периоду, што је премало. Ове три утакмице против Меге, ФМП-а и Партизана показале су доста тога када је у питању наша игра, у којој има простора за напредак. Задовољнији сам одбраном него нападом, јер смо губили доста лопти па то морамо кориговати до почетка првенства - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Његови изабраници одлично су одиграли посљедњу четвртину, а предњачио је плејмејкер Дезмонд Вашингтон који је убацио 14 од својих 17 поена уз четири тројке.

- У све три утакмице он је био доста самозатајан да би онда бљеснуо. Још се тражи у систему игре који форсирам, али је јасно да има квалитет те му треба још времена да игра у континуитету - истакао је Бајић.

Прву утакмицу у новој сезони АБА лиге Игокеа ће одиграти 2. октобра против Олимпије у гостима, затим дочекују Будућност и гостују Цедевити.

-  Пред нама је тежак распоред на старту, али сви противници нама ће бити тешки, мада се не плашимо никога јер вјерујем у свој тим. Сада смо фокусирани на прво коло и меч са Олимпијом - додао је Бајић.

Суперкуп је освојила Цедевита која је у финалу била боља од Будућности са 78:69, а Андрија Стипановић проглашен је за МВП-а турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана