Dragan Bajić: Poraz Ikogee nije kraj svijeta

Milan Zubović
Dragan Bajić: Poraz Ikogee nije kraj svijeta

Banjaluka - Niz od 13 vezanih pobjeda košarkaša Igokee prekinuo je Kakanj trijumfom od 62:61, u drugom meču finala plej-ofa Lige za prvaka BiH.

Aleksandrovčani su posljednji poraz upisali 15. februara protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi i od tada nisu znali za neuspjeh do susreta u Kaknju. Aktuelni šampion BiH nije imao rješenje za agresivnu odbranu domaćeg sastava kojoj su kumovale sudije koje su pustile izabranike Josipa Pandže da igraju "preko granice faula". Četiri minuta prije kraja gosti su vodili sa 57:50, a Kakanj se vratio u igru sa dvije vezane trojke. Igokea je imala šut za pobjedu, ali je Vuk Radivojević bio neprecizan, a poene Miroslava Pašajlića nakon skoka u napadu sudije nisu priznale jer je isteklo vrijeme dok je trener aktuelnog šampiona BiH Dragan Bajić uzalud protestovao kod sudije Harisa Bijedića da prizna koš kojim bi njegova ekipa pobijedila i povela sa 2:0 u finalnoj seriji.

- Čestitam Kaknju na pobjedi dok se mi okrećemo analizi ovog meča i narednom koji nas čeka u subotu. Nismo se najbolje adaptirali na igru domaćina u prvom poluvremenu. U drugom smo se uspjeli vratiti i povesti mada nismo imali dovoljno koncentracije da meč privedemo kraju. Limitirali smo rivala na 62 poena što znači da smo odlično igrali u odbrani, ali napad nije bio na očekivanom nivou i dosta smo se ispromašivali - rekao je Bajić.

Dodao je da ne smije komentarisati suđenje, dok u ovom meču nije mogao da računa na plejmejkera Dušana Katanića tako da je Pašajlić na terenu proveo 38 minuta.

- Igrali smo bez Katnića, a Đorđe Milošević je trpio bolove tako da se i nama morao desiti loš dan. Poraz ne treba dramatično shvatiti i nije kraj svijeta jer nije bilo normalno da bez poraza dođemo do titule. Rezultat koji smo napravili do sada nije realan i nismo toliko kvalitetniji od ostalih ekipa - istakao je Bajić.

Treća utakmica finala na rasporedu je u subotu u Laktašima, a pobjednik će biti ko prije stigne do tri pobjede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana