Dragan Bajić: Neću da žurim sa novim klubom

Milan Zubović
Dragan Bajić: Neću da žurim sa novim klubom

Banjaluka - Nakon što je sa Černim morem osvojio Kup Bugarske i treće mjesto u ligi, trener Dragan Bajić rastao se sa bugarskim klubom i u potrazi je za novim angažmanom.

- Za sada nema ništa konkretno što bi me zainteresovalo, mada je bilo interesovanja određenih klubova. Neću da žurim i prihvatim pošto-poto neku ponudu koja se ne poklapa sa mojim ambicijama. Problem je što je u košarci sve manje para, dok je trenera mnogo, pa se ne može mnogo ni birati - izjavio je Bajić.

Njemu je na kraju sezone istekao ugovor sa klubom iz Varne te se vratio u Aleksandrovac.

- Korektno smo se rastali na kraju sezone koju mogu ocijeniti kao uspješnu. Uprava je najavila da će za sljedeću sezonu imati manje para na raspolaganju i shodno tome ne mogu da plaćaju strance, samim tim i mene, pa nije došlo do obnove ugovora, ne samo mojeg već i ostalih igrača. Ono što smo se dogovorili poštovali su do kraja i nije mi nimalo krivo što sam prihvatio ponudu da vodim jedan tako dobar tim - rekao je Bajić.

On nije bio jedini Srbin u ekipi prošle sezone, jer su tu još bili nekadašnji članovi Igokee Miljan Pupović, Miloš Komatina i Milijan Bocka.

- Kada sam došao klub je bio u raspadu, igrao je loše, ostao bez igrača i trebalo je to pokrpiti. Veliku pomoć u adaptaciji pružio mi je Pupović, kojeg znam još od ranije, a onda smo stabilizovali ekipu, doveli Komatinu i Bocku, pa je na kraju sve ispalo dobro. Treće mjesto u šampionatu i osvojen Kup zadovoljili su upravu i svi su bili oduševljeni našim igrama - kazao je Bajić.

Specijalnih želja za nastavak karijere nema.

- Prilikom ponude gledam da li je klub finansijski stabilan da usred sezone slučajno ne dođe do osipanja igračkog kadra, a ujedno da su mu ambicije da se bori za mjesto u vrhu tabele - zaključio je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana