Драган Бајић: Нећу да журим са новим клубом

Милан Зубовић
Драган Бајић: Нећу да журим са новим клубом

Бањалука - Након што је са Черним морем освојио Куп Бугарске и треће мјесто у лиги, тренер Драган Бајић растао се са бугарским клубом и у потрази је за новим ангажманом.

- За сада нема ништа конкретно што би ме заинтересовало, мада је било интересовања одређених клубова. Нећу да журим и прихватим пошто-пото неку понуду која се не поклапа са мојим амбицијама. Проблем је што је у кошарци све мање пара, док је тренера много, па се не може много ни бирати - изјавио је Бајић.

Њему је на крају сезоне истекао уговор са клубом из Варне те се вратио у Александровац.

- Коректно смо се растали на крају сезоне коју могу оцијенити као успјешну. Управа је најавила да ће за сљедећу сезону имати мање пара на располагању и сходно томе не могу да плаћају странце, самим тим и мене, па није дошло до обнове уговора, не само мојег већ и осталих играча. Оно што смо се договорили поштовали су до краја и није ми нимало криво што сам прихватио понуду да водим један тако добар тим - рекао је Бајић.

Он није био једини Србин у екипи прошле сезоне, јер су ту још били некадашњи чланови Игокее Миљан Пуповић, Милош Коматина и Милијан Боцка.

- Када сам дошао клуб је био у распаду, играо је лоше, остао без играча и требало је то покрпити. Велику помоћ у адаптацији пружио ми је Пуповић, којег знам још од раније, а онда смо стабилизовали екипу, довели Коматину и Боцку, па је на крају све испало добро. Треће мјесто у шампионату и освојен Куп задовољили су управу и сви су били одушевљени нашим играма - казао је Бајић.

Специјалних жеља за наставак каријере нема.

- Приликом понуде гледам да ли је клуб финансијски стабилан да усред сезоне случајно не дође до осипања играчког кадра, а уједно да су му амбиције да се бори за мјесто у врху табеле - закључио је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана