Досадашњи вршилац дужности тренера Борца остаје на кормилу

Дарко Пашагић
Досадашњи вршилац дужности тренера Борца остаје на кормилу

Бањалука - Игор Јанковић који је у посљедња три јесења кола био вршилац дужности шефа стручног штаба Борца и у наставку сезоне биће на кормилу бањалучког премијерлигаша.

Челници клуба са њим су обавили разговор и очекује се да у наредним данима он и званично потпише уговор и тако остане на клупи.

- Практично смо се све договорили, остале су још ситне појединости. У наставку сезоне имаћу двоструку функцију, јер ћу поред функције главног тренера бити и директор спортског сектора - нагласио је Јанковић.

Већ сада је јасно да ће бити промјена у стручном штабу чете са Градског стадиона.

- Први помоћник остаће Марко Максимовић, а тренер голмана Радован Гајић. Сарадници ће ми бити Милан Озрен, који је сада радио у омладинској школи, док ће за физичку припрему играча бити задужен Немања Злојутро - наставио је Јанковић.

Као што је познато прозивка ће бити обављена 10. јануара, а већ три дана касније Борац би могао да одигра и прву контролну утакмицу.

- Готово је извјесно да ћемо се на нашем стадиону састати са Интером из Запрешића, који је тренутно пети у хрватском шампионату. Термин одласка у Копер остаје 22. јануар, а на пут ће ићи 23 играча и три голмана - нагласио је Јанковић.

Ове зиме на Градски стадион стигли су Стефан Дујаковић, Данијел Мајкић, Армин Маховић и Махир Карић, али то неће бити коначан списак новајлија.

- У завршној фази преговора смо са Перицом Иветићем и он би требало да постане наш члан. У потрази смо за још два играча, а то су нападач и штопер. Још нема ништа конкретно, али очекујем да ово питање веома брзо ријешимо и тако се комплетирамо прије одласка за Словенију - додао је Јанковић.

Судбина "отписаних"

Игор Јанковић је нагласио да ће челници клуба до почетка припрема обавити разговора са тројицом играча која су стављена на трансфер листу.

- Као што је познато Бојан Пузигаћа, Милош Ђорђевић и Иван Делић имају још важеће уговоре и са њима ће се разговарати о даљем статусу. Можда неко од њих остане и на прољеће на Градском стадиону. Преостала двојица са трансфер листе Борис Распудић и Борислав Ерић већ су напустила Борац, баш као Махир Карић и Рио Сузуки са којим је споразумно прекинута сарадња - рекао је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана